Yasa Fransa meclisinden geçer

Tarih 22 Aralık 1979 Paris Turizm Müşavirimiz Yılmaz Çolpan ASALA tarafından katledildi, tıp ki diğer elçilerimiz gibi.Derlerdi ya büyüklerimiz Elçiye Zeval Olmaz ! diye ..

Tarih 22 Aralık 1979 Paris Turizm Müşavirimiz Yılmaz Çolpan ASALA tarafından katledildi, tıp ki diğer elçilerimiz gibi.Derlerdi ya büyüklerimiz Elçiye Zeval Olmaz ! diye .. Bu sözler o dönemde dikkate alınmadı. ASALA dünya tarafından tanınmış bir terör örgütü. Bu günde ASALA’nın yaptığı saldırının gerçekleştiği günde yasa Fransız Meclisinde.

YASA MECLİSDEN GEÇERSE! :Teklif meclisten geçtikten sonra hemen yasalaşmıyor. Çünkü Senatonun çıkacak metni oylaması gerekiyor. Daha da sonrasında Sarkozy de bu yasayı resmi gazetede yayımlatması gerekiyor.Bu prosedürler sonrasında yasa kanun olacak.

SARKOZY, GÜL’ÜN TELEFONUNA CEVAP VERMEDİ: Orly katliamını bilmeyenimiz yoktur.Yıl 1983 Ay Temmuz Orly Havaalanın da ki THY bürosuna yapılan saldırıda hiç suçu olmayan 8 kişi canice öldürüldü.55 Kişi de ağır şekilde yaralandı. Bu saldırı sonrasında terör grubuna avukat olan Dökmeciyan’la ahbab olan Sarkozy’nin Gül’ün telefonuna bakmaması normaldir.

YASA İLK DEFA MECLİSE GELMİYOR!: Yasa’nın bu kadar bugün tepki alması beni biraz şaşırttı. İlk defa Fransız meclisine geliyormuş gibi bir hava hakim! Daha öncede yasa meclise sunuldu. 18 Ocak 2001 Chirac’ın kabulü ile yasa yürürlüğe girdi ve Ermeni soykırımı Fransa’nın gündemine geldi.Bugün konuştuğumuz tasarının aynısı 2006’da mecliste onaylandı.O dönemde Sağ parti olarak sessiz kalan Sarkozy Ermeni asıllı Dökmeciyan’ı kırmamak içinde tasarıya dolaylı olarak destek vermedi.Bu kanun 4 mayıs 2011’de senato’ya geldi fakat kabul edilmedi.(veto)

Bugün Fransa’da Halk Hareket Birliği partisi sosyalistlerden elini çabuk tutarak bir daha tasarıyı gündeme getirerek bugün yaşananlara neden oldu.

Aslında yasa ilk kez gündem de değildi.Derler ya dünü ne çabukta unutuyoruz diye…İşte bizde dün yaşananları bir günde unutuyormuşuz! Tarih tekerrürden ibaret derdi ya atalarımız bu bir kere daha sınandı.

SARKOZY NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR? : Bu yapılanlar aslında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi siyasi manevralardır.Benzeri ABD’de de oluyor.Avrupa’da artan Müslüman düşmanlığını savunan kesimin oyunu almaya çalışıyor.Yani kuvvetli olarak aşırı sağı düşünmektedir.

Bunun dışında Sarkozy bölgede artan Türkiye ‘nin gücü ve etkinliğini kırmak için bu tasarı ile Fransa’nın bölge coğrafyasında daha faal kılmak amacı içindedir.Kuzey Afrika’da Türkiye’nin faaliyete girmesi Fransa’yı epeyce zora sokmuş olacak ki bu tasarı ile Türkiye’nin yumuşak karnını okşamak istiyor.Örneğin Libya’da halkın Türkiye sempatisi Fransa’nın hoşuna gider mi? Gitmemiş belli…

TÜRKİYE NE YAPMALI? : Şunu demek te yarar vardır. Süreci tersine çevirmek yine diplomatların marifetinde siyasilerin elindedir. Türkiye kamuoyunda eğer süreci iyi değerlendirirse kara geçecek taraf olacaktır.Türkiye’nin uluslar arası politika da ilişkilerde kendini iyi anlatma süreci şimdi başlıyor. Aslında inandığım bir teorim var hali hazırda; Bazı dönemler ülkeler için dönüm ya da kırılma noktalarıdır. Ermeni Katliamı ya da Ermeni Soykırımı diye adledilen bu yasanın Fransız meclisinden bugün geçecek olması ‘da Türkiye için büyük gündür. Türkiye Avrupa ülkeleri ile politikasını tekrardan gözden geçireceği bir sürece girmiştir. Fransa bugün yasayı meclisten geçireceği şüphesiz bir gerçektir.

Bu haber 1094 defa okunmuştur
  • Yvz  Lndn - 23.12.2011 http://haber.mynet.com/soykirimi-taniyan-ulkeler-607687-foto-analiz-19 ŞUNA BİR BAKALIM Fransa'da, iktidardaki Halk Hareketi Birliği üyesi 11 milletvekili, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkılması için bir bildiri yayımladı. Bildiride, ''Türkiye'nin entegrasyonunun, birliğin mali bütçesinde şok etkisi yaratacağı'' ileri sürüldü. UMP'nın AB işlerinden sorumlu temsilcisi Alain Lamassoure'un girişimiyle kaleme alınan ortak bildiride, ''AB'nin sınırları olabilmesi ve siyasal açıdan varolabilmesi için Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkılması gerektiği'' kaydedildi. Fransızlar'ın yüzde 71'inin, Almanlar'ın ise yüzde 66'sının Türkiye'nin tam üyeliğine karşı çıktığı ifade edilen bildiride, Suriye, Irak ve Azerbaycan ile sınırı olan Türkiye'nin, AB üyesi olamayacağı öne sürüldü. Bildiride, ''Sınırsız bir Avrupa, siyasal Avrupa düşüncesinin ölümü demek'' ifadesi kullanıldı. ''Türkiye'yi AB üyeliğine kabul etmenin büyük bir yanlış olacağı'' görüşü savunulan bildiride, Türkiye'nin birliğe katımını

:

:

:

: