KKTC değişimin eşiğinde

KKTC bir değişim sürecine girer mi? Beklide bu soru çok sorulacak ve cevap da alınamayacak en azından tatmin edecek cevap, ne olacağız veya ne olmalıyız.

KKTC bir değişim sürecine girer mi? Beklide bu soru çok sorulacak ve cevap da alınamayacak en azından tatmin edecek cevap, ne olacağız veya ne olmalıyız. Mevcut sistem ve düzenin daha da ileriye gidemeyeceği artık ortada, ama ne olmalı? Dışişleri bakanının dediği gibi mi B planımız var, bu söylenmez günü geldiği zaman da uygulamaya geçirilir.
Eğer bir devletin B planı yoksa ve daha da C,D,E,F planları yoksa o devlet değildir ancak kabile olabilir. Dış politikada şov olmaz iş olur, büyük düşünürsünüz ve uygularsınız, söylemler ile kimseyi de korkutamazsınız. Rum tarafının endişeye kapılmasını bekliyorsanız iş yapacaksınız. Bu şekilde davranmak ile Rum yetkililer bizi hafife alıyorlar.

TC BB sn ERDOĞAN’IN başarılı adımlarını her zaman kutluyor ve saygı ile takip ediyorum Allahtan şahsına sağlık diliyorum. Büyük düşünerek yaptığı icraatlar ile TÜRKİYE hak ettiği yere gelecektir. Türkiye Arap turizm işbirliği ortak düzenlenen buluşmasın da ki konuşmasında sn ERDOĞAN doğu be batı kültürünün buluşmasın da en önemli ülkenin TÜRKİYE olduğunu çok net olarak açıkladı. Bu biz TÜRK milletinin iki kültür arasında köprü olduğumuzun ve önümüzün çok açık olduğunun göstergesidir, yeter ki süreci çok iyi kullanalım.

Bizler TÜRKİYE CUMHURİYETİ öncesi de vardık, büyük ATATÜRK çağdaş bir devlet kurdu temelini atarken geçmişini hiç unutmadı unutturmadı. OSMANLI İMPARATORLUĞU asırlarca DÜNYA da söz sahibi oldu ve ORTA DOĞUYU idare etti ve kültür yarattı.

KIBRIS da bu kültürden ve hakkaniyetten nasibini almıştır 300 yıl Kıbrıs adası huzur adası oldu. Müzakereler ile bir anlaşmaya varmanın güç olduğunu görmekteyim uzunca yazmayacağım çok yazdık çizdik ortak bir federatif devletin kurulması çok zor gözüküyor AB üyesi RUM tarafı statükosunu korumakta ısrarlı.

KKTC nin önü tıkalı değil yeter ki öncelikle birlik içerisinde tek ulusal bir hedefe doğru gidelim ve ortak çıkarlarımız konusunda uzlaşalım. Bu uzlaşı ancak demokrasi ile olur halkı kenetleyecek adaletli düzendir, siyasetin kendisidir. Yeni bir sayfa açma zamanı gelmiştir ancak KKTC ciddi bir şekilde yeniden şekillenmelidir bence artık sil baştan zamanı gelmiştir.
Yeni bir anayasa çağdaş siyasi sistem, yeni bir seçim ve halk oylaması yasası, ayrıcalıkları ortadan kaldıracak bir düzenin oluşturulması. Israrla üstünde durduğum geniş bölge seçim sisteminin uygulanması. Bunları sağlama yönünde atacağımız her adım devletimizin daha da güçlenmesini sağlayacak ve bizi mahalli olmaktan çıkaracaktır. Bu değişimin anahtarı UBP ve CTP dedir meclisteki sayısal çoğunluk onlarda eğer devletin gerçek adil bir yapıya ulaşmasını istersek bu değişim kaçınılmazdır, yani KKTC sil baştan olmalıdır.

Bu gün seçim olsa ne olacak yine mecliste sistemin getirdiği hantal bir yapı oluşur ancak vizyon oluşmaz, tüm bu değişimleri öngörecek bir paket ile erken seçime gidilmeli 2013 yarısından sonra da en uygun tarih olur diye düşünürüm. TÜRKİYE ile birlikte doğu batı kültürü işbirliğinde ekonomik olarak da çok büyük bir şansı yakalamış durumdayız yeter ki doğru adımlar atalım ben yıllardır söylemekteyim ANNAN planı tartışmaları döneminde de tek yolumuz AB değildir AB den vazgeçmiyoruz ancak elimizde ki imkanları da kullanmalıyız. KKTC nin önü açıktır İSLAM ÜLKELERİ ile geliştireceğimiz çağdaş işbirliği ile ülkemizi daha da güçlü konuma getirebiliriz yeter ki iradeyi oluşturalım.
Bu haber 1222 defa okunmuştur
  • KKTC değişimin eşiğinde ERKAN EĞMEZ  LEFKOŞA - 06.05.2012 sihirli değneğim sistemin değişmesini sağlamaktır doğru siyasi bir sistem geliştirebilirsek meclis daha verimli çalışır ve siyaset çözüm üretebilir mevcut yapının çöktüğünü düşünüyorum
  • SİHİRLİ DEYNEK Recai ERGÜN  LEFKOŞA - 29.04.2012 YAZINIZ GÜZEL. GÜZEL de DEVLET OLMAK ve O'nu YÖNETMEK ÖN ÇALIŞMALAR'la OLUR. SİHİRLİ DEYNEĞİNİZ VAR MI ?

:

:

:

: