Yeniden yapılandırılma konuşuldu

Yeniden yapılandırılma konuşuldu Çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) TV stüdyolarında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve DAÜ TV yapımcılığında, DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Doç. Dr. Salih Katırcıoğlu ve DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr.Bilge Öney moderatörlüğünde gerçekleşen “Ekonomi Masası” programına bu hafta DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Özay Mehmet konuk oldu.“Ekonomi Masası” programında bu hafta Güney Kıbrıs ve güncel ekonomik gelişmeler ele alındı. Güney Kıbrıs’ın yeniden yapılanma sürecinin zor ve uzun bir süreç olacağını belirten Prof. Dr. Mehmet, bu gelişmeler çerçevesinde KKTC ve Güney Kıbrıs arasında herhangi bir anlaşma olasılığı görmediğini de belirtti. KKTC’nin artık kontrolü ele alması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mehmet, KKTC’nin geleceğini kurma gücüne sahip olduğunu ve bu gücü göstermesi gerektiğini de dile getirdi. “proactive” (atak) bir siyaset izlenmesi ve sürdürülebilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet, “proactive” siyasetin sürdürülebilmesi için de referanduma gidilmesi gerektiğini belirtti. YENİ BİR GÜNDEM Referandumun yeni bir gündem olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet, Ankara ile uyumlu bir şekilde referandum konusunda halkın eğitilmesi gerektiğini dile getirdi. Hazırlık, kontrollü ve uygulama olarak 3 adımda referandumun gerçekleştirilebileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet, İmtiyazlı ortaklık konusuna da deyindi. imtiyazlı ortaklığın dışişlerin Ankara üzerinden yürütülmesi demek olduğu belirten Prof. Dr. Mehmet, bu sistemde dışişleri bakanlığına gerek duyulmayacağını da sözlerine ekledi. İmtiyazlı ortaklık sisteminde Ankara ile savunma anlaşmasının imzalanacağı anlamına geldiğini de belirten Prof. Dr. Mehmet, sistemin hukuki zemine yerleştirilmesi gerektiğinin önemli bir nokta olduğuna da deyindi.Güney Kıbrıs ve KKTC için bir barış ortamı sağlanmasının her iki taraf içinde faydalı olacağını belirten Doç. Dr. Öney, Kıbrıs’ın geleceği açısından büyük önem taşıyan enerji, gaz ve petrol çıkarma konusunda iş birliği yapılması gerektiğini belirtti. Türkiye üzerinden AB’ye aktarılması için gerekli işbirliğinin gerçekleştirilmesi durumunda Kıbrıs sorununda bir çözüm ve barış ortamı sağlanabileceği görüşünde bulundu. Barış ile birlikte yer altı kaynaklarının da daha iyi bir şekilde kullanılabilmesinin sağlanabileceğini de sözlerine ekledi.

Çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) TV stüdyolarında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve DAÜ TV yapımcılığında, DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Doç. Dr. Salih Katırcıoğlu ve DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr.Bilge Öney moderatörlüğünde gerçekleşen “Ekonomi Masası” programına bu hafta DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Özay Mehmet konuk oldu.“Ekonomi Masası” programında bu hafta Güney Kıbrıs ve güncel ekonomik gelişmeler ele alındı. Güney Kıbrıs’ın yeniden yapılanma sürecinin zor ve uzun bir süreç olacağını belirten Prof. Dr. Mehmet, bu gelişmeler çerçevesinde KKTC ve Güney Kıbrıs arasında herhangi bir anlaşma olasılığı görmediğini de belirtti. KKTC’nin artık kontrolü ele alması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mehmet, KKTC’nin geleceğini kurma gücüne sahip olduğunu ve bu gücü göstermesi gerektiğini de dile getirdi. “proactive” (atak) bir siyaset izlenmesi ve sürdürülebilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet, “proactive” siyasetin sürdürülebilmesi için de referanduma gidilmesi gerektiğini belirtti.

YENİ BİR GÜNDEM
Referandumun yeni bir gündem olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet, Ankara ile uyumlu bir şekilde referandum konusunda halkın eğitilmesi gerektiğini dile getirdi. Hazırlık, kontrollü ve uygulama olarak 3 adımda referandumun gerçekleştirilebileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet, İmtiyazlı ortaklık konusuna da deyindi. imtiyazlı ortaklığın dışişlerin Ankara üzerinden yürütülmesi demek olduğu belirten Prof. Dr. Mehmet, bu sistemde dışişleri bakanlığına gerek duyulmayacağını da sözlerine ekledi. İmtiyazlı ortaklık sisteminde Ankara ile savunma anlaşmasının imzalanacağı anlamına geldiğini de belirten Prof. Dr. Mehmet, sistemin hukuki zemine yerleştirilmesi gerektiğinin önemli bir nokta olduğuna da deyindi.Güney Kıbrıs ve KKTC için bir barış ortamı sağlanmasının her iki taraf içinde faydalı olacağını belirten Doç. Dr. Öney, Kıbrıs’ın geleceği açısından büyük önem taşıyan enerji, gaz ve petrol çıkarma konusunda iş birliği yapılması gerektiğini belirtti. Türkiye üzerinden AB’ye aktarılması için gerekli işbirliğinin gerçekleştirilmesi durumunda Kıbrıs sorununda bir çözüm ve barış ortamı sağlanabileceği görüşünde bulundu. Barış ile birlikte yer altı kaynaklarının da daha iyi bir şekilde kullanılabilmesinin sağlanabileceğini de sözlerine ekledi.
Bu haber 39 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER