Genç Girişimciler Proje Yarışması

Yarışmada ikinci aşamaya kabul edilen adaylara 14–20 Haziran tarihleri arasında kurs verilecek. Eylül ayında toplanacak yarışma jürisi en başarılı 3 projeyi seçecek

Üniversite ve lise öğrencileri ile yenilikçi genç girişimcileri, yeni teknolojiye dayalı ürünlere yönelik projeler geliştirmeye teşvik etmek ve desteklemek amacıyla, Gazimağusa Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark tarafından Türkiye İş Bankası sponsorluğuyla düzenlenen “Genç Girişimcileri Destekleme Proje Yarışması”nın ilk aşamasında başarı sağlayarak, ikinci aşamaya kabul edilen adaylara, 14–20 Haziran tarihleri arasında kurs verilecek.

Gazimağusa Teknoloji Geliştirme Bölgesi (GMTGB) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süha Bayındır tarafından yapılan açıklamaya göre sundukları projelerle ikinci aşamaya kabul edilen adaylara 14–20 Haziran tarihleri arasında, DAÜ İşletme Bölümü’nden Doç. Dr. Ömer Yağız ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tümer tarafından girişimcilik, fizibilite araştırması, iş planı hazırlama, proje yönetimi ve finans konularında toplam 20 saatlik kurs verilecek.            

Açıklamaya göre adaylar, kursta edinecekleri bilgilerden yararlanarak, 21 ve 22 Haziran tarihlerinde DAÜ öğretim üyelerinin danışmanlığında projelerini daha detaylı ve profesyonel bir anlayışla yeniden tanımlayacaklar ve yenilenmiş başvurularını 29 Haziran tarihine kadar GMTGB'ye teslim edecekler.

 

EYLÜLDE EN BAŞARILI 3 PROJE SEÇİLECEK

 

Açıklamaya göre eylül ayında toplanacak yarışma jürisi en başarılı 3 projeyi seçecek. Açıklamada, en başarılı 3 projenin sahibi girişimci gençlere yeni teknolojilere dayalı ürün geliştirebilmeleri için maddi destek ve uygun ortam sağlanacak. “Genç Girişimcileri Destekleme Proje Yarışması” ilk aşama değerlendirme sonuçları geçen hafta açıklanmıştı. Yarışmaya; elektrik, elektronik, bilgisayar ve biyoenerji konularında 24 teknolojik proje başvurusu yapılmıştı.

DAÜ öğretim üyelerinden oluşan jürinin yaptığı ilk aşama değerlendirmesi sonucunda yarışmanın ikinci aşamasına kabul edilen 10 proje şunlar:

“Gholamreza Anbarjafari ‘Computer vision and RFID based Intelligent person Tracking robot’; Özgür Aydın ve Mehmet Kartal ‘Organik atıklardan Biogaz Üretimi’; Selim Dalkıran ‘RF Coklu Kontrol’; Mustafa Evren Çoşkuner ‘Elektronik İşçi takip ve analiz sistemi’; Özcan İlikhan ‘Yüksek kapasite internet erişim hizmetlerine çoklu ADSL ile ucuz çözüm’; Volkan Kalkan ve Volkan Karadeli ‘Restoran Otomasyon Sistemi’; Gökhan Kaya ve Firaz Kartal ‘Bomba İmha Robotu’; Firaz Kutay Kartal ‘Güvenli kapı geçiş sistemi’; Hüseyin Kusetoğulları ‘Kamera tabanlı otomatik hız ölçüm ve araç takip sistemi’; Kubilay Özışık ‘EMU Messenger.”

Bu haber 34 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER