DOĞANKÖY CAMİİ İBADETE AÇILDI

Girne’ye bağlı Doğanköy’de yapımı tamamlanan “DoğanköyCamii” törenle ibadete açıldı.

Girne’ye bağlı Doğanköy’de yapımı tamamlanan “DoğanköyCamii” törenle ibadete açıldı. Doğanköy Camisi’nin avlusunda gerçekleşen açılış törenine UBP Milletvekillerinden Ünal Üstel, Kutlu Evren, DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanı Durmuş Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş, Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, Doğanköy Muhtarı Halil Anıldı, Akademi Kıbrıs Başkanı Adem Koç, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’ı Temsilen Din İşleri Başkanlığı Girne Temsilcisi Fuat Tosun, Prof. Dr. Ata Atun ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende sırasıyla Doğanköy muhtarı Anıldı, Girne Temsilcisi Tosun, Prof. Dr. Atun, Yardım Heyeti Başkanı Yavuz ve Din Hizmetleri Müşaviri Durmuş kısa birer konuşma yaptı.

ANILDI: “40 YIL SABIRLA BEKLEDİK”
“1975’ten sonra güneyden, daha sonra Anavatan Türkiye’den gelen vatandaşların iki temel arzusu vardı. Okul ve Camii. Okullar merkezileşerek halledildi. Köy insanı cenazesini kaldırmak, dini vecibelerini yerine getirmek ve ezan sesini duyabilmek için tam kırk yıl sabırla beklemiştir. Çok mücadele verdik. Üç kez camimizin yeri değişmesine rağmen bugün Camimizin açılışını yapıyoruz. Allah’ıma şükürler olsun. Bugünden sonra müminler Cuma namazı için artık cami aramayacak, teravih namazına gitmek için artık yaşlılarımız otostop yapmayacak. Camimizin hayırlı olmasını diliyor, katkısı olanlara teşekkür ediyorum.”

TOSUN: “MÜSLÜMANLIĞIN TAPUSUNA BİR İMZA”
“Kutlu Doğum Haftası gibi önemli bir zamanda Doğanköy Camisinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu açılışla Müslümanlığın tapusuna bir imza daha atmış oluyoruz. Bu açılışla Kabe’nin bir şubesini daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde açmış bulunuyoruz. Bundan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Camiler birlik beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. Girne de 11’i kilise olmak üzere 35 camiyle hizmet veriyoruz. Cuma namazlarında camiler yetersiz kalmaktadır. Bu Caminin açılması insanlarımızın rahat ibadet yapmasına vesile olacaktır. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun.”

YAVUZ: “BÜROKRASİ YAVAŞ İŞLİYOR”
2012 Ekim’inde adaya geldim. Görev alanıma giren sosyal projeler içerisinde Camilerin de olması beni heyecanlandırdı. Doğanköy Camii’nin temeli 2012’de atıldı ve bugün gecikmeli de olsa açıyoruz. Kıbrıs’taki bürokrasinin yavaş işlemesinden şikâyetçiyiz. Gecikmelere neden oluyor. Biz hizmet etmeye geldik. Sizler arzu ettiğinizde biz hizmete hazırız. Doğanköy Camisi hayırlı olsun. Siz en iyisine layıksınız.

ATUN: “EĞİTİMİMİZİ CAMİLERDE ALDIK”
“Doğanköy Camisi beni çok etkiledi. Eğitimimizi camilerde aldık. Arapça’yı camilerde öğrendik. Bir medeniyetin varlığı camiler, mezarlıklar, medreselerle ölçülür. Bu coşkuyu yaşamak için buradayım. Anavatana teşekkür ediyorum… 63-74 arası soykırıma uğradık. Bizi ayakta tutan dinimiz ve milletimizdi. Allah razı olsun Anavatan hep yanımızdaydı. 1980 yılında Newyork’ta BM’de Yaser Arafat ile karşılaştık. Arafat’ın ilk söylediği söz “Şanslısınız, arkanızda Türkiye gibi sağlam bir Anavatan var” oldu… Anavatana tekrar şükranlarımı sunuyorum. Doğanköy Camisi ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”

DURMUŞ: “CAMİLER KABE-İ MUAZZAMA’NIN BİRER ŞUBESİDİR”
“Camiler Kabe-i Muazzama’nın birer şubesidir. Allah’ın evleridir. Topluca dualarımızı arz ettiğimiz, Allah’a en yakın olduğumuz mahallerdir. Bu ibadet mekânlarının imarı Müslümanlar açısından ayrı bir öneme sahiptir. Ancak Camilerimiz var, mescitlerimiz var, içerisinde insan yoksa bir anlamı yoktur. Özellikle bayanlar Cuma namazları dahil, beş vakit namazlarını camilerde kılabilirler. Sayın Elçimiz Halil İbrahim Akça daha önceden belirlenen bir programa katıldığı için aramızda yoklar. Camımız hayırlı olsun.”
Konuşmaların ardından Din Hizmetleri Müşaviri Durmuş’un yaptığı duayı müteakiben kurdele kesilerek açılışı yapılan Doğanköy Camisinin 360 kişi kapasiteli olduğu belirtildi.
Bu haber 385 defa okunmuştur
  •    - 21.04.2014 para türkiyeden geldi çünkü türkiyedeki politik iktidar partisi dincidir. daha iktidar oldukları yılın ertesi günü kuzey kıbrısı asarız keseriz diye tehtidlerde bulundular. bu camiler medreseler de sırf onlara yaranmak için yapılıyor. dini inanç falan yalan hepsi. herkes bir yolunu bulmuş padişahım çok yaşa! tiyatrosunu oynuyorlar
  • LONDRALI U.K ince  NY - 21.04.2014 LONDRALI U.K NErelerdesin sen yahu yedigin istigin senin olsun dedik? Gorduklerini anlat. Ha bu arada adamlar gunde 5 defa gider ve spor yaparlar onun icinde. Doktor der eyi gelir :))
  • LONDRALI  U.K - 21.04.2014 avaracilarin ve basiboslarin hergun 5 defa camiye gitmeleri yerine !!! bu caminin yerine bir saglik ocagi yapilsa yada guzel bir okul yapilsa daha makbule gecerdi ... bosa gitti paraciklar ..AMIN .
  •    - 21.04.2014 Zaten senin verdiğin vergilerle yapılmıyorki senin verdiğin vergiler nere gidiyor belli bile değil
  • Camiye ihtiyacımız var Mustafa Özçelik  Bella Pais - 20.04.2014 Doğanköy'de camiye çok ihtiyaç var. Camiye gitmeyen, dini bütün olmayan, dini vecibeleri bilmeyen bu gereksinimi anlayamaz ancak ahkam keser.
  • Kimin Parası Ayşen Vahit   Girne - 20.04.2014 Doğanköy Camisi aynen senin paran gibi Türkiye'den gönderilen para ile yapıldı. Bütçemizde cami yapımı için bir kalem ve para yok.
  •    - 20.04.2014 bunların parası senin benim cebimden çıkıyor ben ödediğim verginin böyle şeylere harcanmasına karşıyım
  • Metin  Girne - 20.04.2014 Nurettin Ersin Pasa camisine bir-iki kere yegenimle gittim , bom bosdur ve Dogan koyden araba ile 1 dakika,yuruyerek en fazla 15-29 dakika alir.Bu caminin yeri uygunuksuz ve gerksizdir.

:

:

:

:

DİĞER HABERLER