GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI OYNANDI

Gençlik Dairesi’ne bağlı Paşaköy Gençlik Merkezi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı” dolayısıyla, çocuklara yönelik geleneksel çocuk oyunlarından oluşan bir etkinlik düzenledi.

Gençlik Dairesi’ne bağlı Paşaköy Gençlik Merkezi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı” dolayısıyla, çocuklara yönelik geleneksel çocuk oyunlarından oluşan bir etkinlik düzenledi. Gençlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Paşaköy Düğün Salonu’nda yapılan etkinlikte, pirilli, lingiri, yakantop, ip atlama, ip çekme, penaltı atışı, tek ayak (plaka), sandalye oyunu, yağ satarım bal satarım gibi oyunlar, geleneksel Kıbrıs türküleri eşliğinde, çocuklar tarafından sergilendi.
Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu etkinlikte kısa bir konuşma yaparak, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde hayata geçirdikleri etkinlikte, esas amaçlarının; teknolojinin insan hayatındaki yerinden dolayı unutulmaya yüz tutan, geçmişte oynanan geleneksel çocuk oyunlarını, çocuklara, yeniden hatırlatıp onları eğlendirmek olduğunu belirtti.
Bu haber 161 defa okunmuştur
  • LONDRALI  U.K - 24.04.2014 konyada , mersinde , adanada , hatayda , antalyada MISKET !! kibrista PiRiLLi dir gardascigim ..
  • Köyün anadoludaydı galiba    - 24.04.2014 Beyamcamın köyü anadoludaydı da garıştırdı galiba ? nesiller boyu kıbrısta misket ve çelikçomak dendigini hiç ama hiç duymadık da . kendimizi bildik bileli pirili lingiri diye duyduk şimdi bir da misket çıkardınız
  • Ethem Durak.  Yenikent Gönyeli. - 24.04.2014 Hey, birçok oyunun Rumcası veriliyor. Doğma büyüme Rum köyündenim ancak Türk çocuklar, oyunun Rumca adını hiçbir zaman aralarında kullanmazlardı. Size ne oluyor.? Pirilli = Misket. Lingiri = Çelik Çomak Bazı oyunlar da eksik. Örneğin Şıngır şıngır toz Tavşan Hendekte yatıyor. İçinizde bir güzel var. Çukurcuk. Dikili taş. Allan pullan da gel. Beş taş Çift kapı. Cirit Dama. Vs Unutulup giden sokak oyunları yerine çocukları sosyalleşmekten engelleyen PC oyunları, malesef robot, kelime haznesi zayıf bir nesil yetiştiriyor. İnsanlar giderek makinelerin esiri oluyor.

:

:

:

:

DİĞER HABERLER