Devletin devamlılığını hafife almak

Ercan havaalanının, yeni terminal binasının temel atma töreninde, Kıbrıs Türk siyasetinin geldiği nokta günlerdir tartışılıyor.

Ercan havaalanının, yeni terminal binasının temel atma töreninde, Kıbrıs Türk siyasetinin geldiği nokta günlerdir tartışılıyor.

“Devletin devamlılığı” ilkesi gereği karşı olunan bir yatırıma temel atmak, konuşmak ve övünmek.

Bir kere devletin devamlılığı olmazsa olmazdır, doğrusu da budur.

Eksik olan taraf ise, burada yapılan devletin devamlılığı değil, hükümetlerin devamlılığının ilke edinilmesidir.

Devlet bu kadar hafife alınmaz, devletin devamlılığı ancak devletin politikalarında söz konusu olur.

Politikası olmayan bir devletin, devamlılık ilkesi de olmaz.

Milli kültür, milli eğitim, sağlık, ekonomi, dış politika, sosyal devlet anlayışı, engelli hak ve düzenlemeleri, ticaret, hangisinde devlet politikası var ve hangi dönemde her gelen hükümet bunları bozmak yerine, iyi olan yönleri geliştirerek politika haline getirdi?

Hiç işte, biri yaptı, bir diğeri günün koşullarına uymak maksatlı kurdele kesti, hatırlanacak, bu hatalar bir önceki iktidarı fena salladı.

Fakat her ne hikmetse o koltuklar, o gün oturana, sanki hiç terkedilmeyecekmiş gibi bir güven veriyor.

Türkiye ile imzalanan spor anlaşması ile ilgili de henüz bir ses yok.

Kuzey Kıbrıs’ta spor anlamında atılacak her adımın, Türkiye hükümetinin kararına bırakılacağı gibi bir izlenim var.

İzlenim diyorum, çünkü akıllardaki sorulara karşı bizlere cevap veren bir merci yok, zaman geçsin diye suni gündemler yaratılıyor.

Su konusu, vakıflar meselesi, spor anlaşması, yok tıs yok.

Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, hükümet ve özellikle Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek’ten su projesi ile ilgili rahatlatıcı ve tatmin edici bilgiler alamadıklarından şikayet etti.

Benli Başkan “Su projesi ile ilgili zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Şunu söylemeliyim ki, projeyi yapan şirkette saygısız. Biz hükümet ve Çevre Bakanımızın açıklamalarından memnun değiliz. Belediyeler olarak sürece dahil edilmiyoruz.”

Su projesi Kıbrıs adası için hayati bir konu, çok önemli bir kaynak ve güç.

Güney Kıbrıs’ın doğal kaynak avantajına karşı daha önemli bir avantaj su.

Ve iyi kullanılması, amacına uygun işlenmesi halinde bir anlamı olacak.

KKTC hükümeti su ile ilgili ne yapıyor, boş övünmenin dışında bir devlet politikası var mı, çalışma yapılıyor mu, en önemli paydaşlardan belediyeler bu sürecin neresinde?

'Su Yönetim Projesi üzerinde hükümetler arasında imzaladığımız sözleşmede hükümler var. Buna uygun bir kanun taslağı üzerinde Kıbrıs’la birlikte çalışıyoruz. Bu taslak netleşmek üzere”.

Bu sözler geçtiğimiz günlerde, adaya gelen Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden sorumlu Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a ait.

Gizlilikle amaç edinilen nedir gerçekten merak ediyorum.

Şeffalık, paylaşımcılık, paydaşları, insanınızı süreçlere dahil etmek çok mu zor, bu şüpheciliği, önyargıyı yaratmaya ne hakkınız var?
Bu haber 568 defa okunmuştur

:

:

:

: