Bahçemizde bahar şenliği

Mart ve Nisan baharın en yoğun olduğu, çiçeklerin güneşe doyduğu, coşmaya başlayıp mis gibi kokuları bir başka yaymaya başladığı aylarıdır.

MEDITERRANEAN GARDENER

Mart ve Nisan baharın en yoğun olduğu, çiçeklerin güneşe doyduğu, coşmaya başlayıp mis gibi kokuları bir başka yaymaya başladığı aylarıdır. İlkbaharda bahçemizin zevkini çıkarırken ayrıca onu yaza da hazırlamamız gerektiğini unutmayalım. Bahçeseverlerin bahçeden en zevk alarak çalıştıkları dönemdeyiz. Yazın keyfini dolu dolu sürmek için bu aylarda daha da çok çalışmalıyız.
Bahçenize bir çocukmuş gibi bakmalısınız. Tüm enerjinizi bahçenize yayıp onu şımartmanız için Mediterranean Gardener size yardıma hazır. Haydi vakit kaybetmeden işe koyulalım.

Mükemmeli yakalamak istiyorsak bilinçli çalışmalıyız. İşleri sıraya koyup yapmanız daha verimli ve kolay olur. Öncelikle sararan sezon çiçeklerinin gitmesi gerekenleri bahçemizden ayıklayalım, kalması gerekenlere vitamin desteği verelim. Boşalan yerlere ise bahçemizde güzellik ve canlılık yaratmak için yıllık ve kalıcı bitkilere yer verelim, bunun yanında kalıcı ağaç ve çalı türlerini de unutmayalım. Güzel görünümün yanında kokusunu da hissetmemiz için kokulu türleri her bölgeye en az üç tane olmak kaydı ile yerleştirelim. Bunlar hanımeli, yasemin, stefan gibi tırmanıcı türler de olabilir.

Susuzluğa dayanıklı türlere ağırlık verin . Unutmayın ki önümüz yaz. Çiçek türlerini seçerken bahçenizin konumuna göre karar verin. Çok güneş gören bölgelere güneşe ve susuzluğa dayanıklı türleri, yarı gölge olan bölgelerde gölge seven bitki türlerini seçmelisiniz. Böylece bitkilerden daha güzel verim alırsınız.

Her zaman olduğu gibi toprağın önemi büyük. Çiçeklerinizin topraklarını azot-fosfor-potasyum üçlü karışım içeren gübrelerle takviye edin. Çiçeklerin toprağını iki hafta aralıklarla çapalayın, bu sayede bütün yaz boyunca sağlıklı ve güçlü çiçekler elde etmeniz mümkün.

Çiçeklerinizi, meyve ağaçlarınızı ve çimi hastalıklara ve zararlı haşeratlara karşı bu dönemde çok iyi hazırlamalısınız. Bu ayda yapacağınız ilaçlamalar işinizi çok kolaylaştıracak ve bahçenizi bekleyen risklerden koruyacak. Özellikle turunçgillerin yaprak güvesi için çok iyi ve güçlü ilaçlama dönemidir bu aylar. Bunun yanında kırmızı örümcek, son zamanlarda yaygın görünen beyazsinek. Taze sürgünlerin yoğun olduğu bahçemizi çok riskler beklediği gibi, yaprak bitleri taze sürgünlerin en büyük düşmanı. Mediterranean Gardener her konuda olduğu gibi bu alanda da size hizmet verebilmek için gerekli donanıma uzman kadroya ve tecrübeye sahip. Kullandığınız tüm ilaçların tarihlerine, dozlarına ve içerdiği kimyasallara dikkat edin.

Güllerinizi de bu ay içinde çok iyi gözlemeniz gerekiyor. Havaların ısınmasıyla yaprak bitlerinin ve küllenme hastalığının hücumuna uğrayabilirler. Özellikle küllenme hastalığına karşı etkin bir ürün kullanın. Bu amaç için mutlaka tarım mühendisliği desteği alın. Kullanacağınız doz ayarlaması çok önemli olup aşırı dozun güllerinize büyük zarar vereceği ihtimalini göz önünde bulundurun. Bunun yanında güllerinizin yakınına lavanta dikin. Bu sayede güllerinizi doğal yoldan korumuş olacaksınız. Bu bitkiler güllerinizin hastalanmasını önleyecek.



Yaz Kokulu Çiçekler

Yaz mevsimi bunca bakım ve verdiğiniz emeğin karşılığını alma zamanı. Yazın çiçeklerin kokusu çok hoştur. Çiçekleriniz bu mevsimde sizi ödüllendiriyor. Coşkulu görüntüleri ve yaydıkları harika kokularıyla yazın sıcaklığını yaz kokulu çiçklerle karşılayın. Seçeceğiniz çiçek türlerini bu mevsime uygun seçin. Benim size tavsiye edeceğim çok bilinen hep dilimizin ucunda olan ama değişik tür sevdasıyla hatırlamadığımız türler gerçek bahçeseverlerin klasikleri karanfil, yasemin, gül, frezya, gardenya ve hanımelidir.Tüm bahçeseverlere bol kokulu ve coşkulu bahçeler diliyorum.

Tüm sorularınız ve sorunlarınız için serdar@medgardener.com



Bu haber 418 defa okunmuştur

:

:

:

: