Dengede kalmak

Hakikatlerin açılımı, her zaman, illaki hiddetle yapılmasını gerektirmez. Her konu kendine has bilgilerin toplamında teorik yönden olduğu kadar pratikte de anlaşılır, kullanılabilir olmalıdır.

Hakikatlerin açılımı, her zaman, illaki hiddetle yapılmasını gerektirmez.
Her konu kendine has bilgilerin toplamında teorik yönden olduğu kadar pratikte de anlaşılır, kullanılabilir olmalıdır.
Denge, hayatın her aşamasında, siyasette olsun, sosyal hayatta olsun ekonomide olsun gereken en önemli faktördür. Hani denge şaşarsa, terazinin tartısındaki, ayar da ya aşırı negatif yöne ya da aşırı pozitif yöne kayar, bu sapma hali ise hoş olmayan neticeler verir.
Her şeyin fazlası veya azı zarardır düşüncesi ile dengede karar kılmak en güzeli. Ayrıca toplumsal muvazene, hassas terazi gibi, özen gösterilmesi gereken ayrı bir konu.
Ekolojik dengemizdeki ısrar bazı hallerde her zaman olumsuzu olumluya çeviremiyorsa da bütün insani ilişkilerdeki arayış sonucundaki huzur, sağlık mutluluk ile sevginin toplanıp bölünmesi belki de bizleri o denge denilen kavramın ortasında bulundurabilecektir. Yeter ki o koyu hırsın, önündeki engeller kaldırılabilir olsun. Akıl hırsın önüne geçsin.
Yaşadığımız bu yerlerin kıymetinde, aldığımız nefesin şükründe olmak düşünce gücünün etrafa yaymış olduğu ışığı görmek duygusu özelliğinde olan insanların etraflarında pozitif enerjiyi hissetmek kadar tabii bir olay var ki her zaman insanı güçlü kılandır.
Açtığınız bir telefondaki ses dahi aradaki mesafeleri kısaltır, karşınızdaki ile yaptığınız konuşmada oluşan bariz bir dengenin varlığı sizi aynı doğrultuda bir neşeli hale getirdiği gibi hüznü de paylaşabilmenin zirvesine taşıyabilir.
O zaman her hali ile kabullendiğimiz dünyamızda, dünya ile antlaşmamız sona erene kadar hiç kimsenin kimseyi kırmadığı dengede buluşmak en iyisi derken.
Bu güne nokta mı?
Nefret etme, çok seversin, çok sevme, nefret edersin. #Hz. Muhammed
Bu haber 1629 defa okunmuştur

:

:

:

: