Erken erken seçimden sonra nihayet 40. Hükümet kuruldu, aldığımız bilgiler neticesinde 8 ocak gecesi bu hükümetin prensipte kurulmuş olduğudur. Demokrasilerde her hükümet modeli KKTC meclisinde yeter sayıya ulaşırsa, o hükümet çoğunluğunu sağlayan partiler tarafından yasal olarak kurulmuş olur. Geçmiş yıllarda KKTC meclisinde sivil darbeyi andıran hükümet modelleri olmuştur, ancak bu hükümet böyle değildir.
Halkımız meclise gönderdiği partiler ve vekil sayıları dikkate alınacak olursa, 2, 3, 4, 5 partili koalisyonlar oluşabilirdi, bu irade yalınızca ilgili partilere ve partilerin yetkili kurullarına ait bir tercihtir buna da saygı duymak gerekir.
CTP, HP, TDP ve DP ciddi bir sorumluluk alarak kurmuş oldukları hükümeti icraat olarak kurduklarını deklere ettiler, dört parti yaklaşık %55 üzerinde oylan partilerdir. Tabi ki kolay bir hükümet olmayacaktır, bazı konularda farklı görüşlere sahip partiler bir araya gelip bir metin üzerinde anlaşabildiler, bu siyasi kültürümüz açısından çok önemli bir gelişmedir.
Halkımız hizmet beklemektedir, daha hızlı ve kaliteli hizmet ve ivedilikle sorunların çözümü, süre tanımamız şart bu kadar yılda olmayanları kısa bir sürede istemek biraz haksızlık olur. Beklentilerimiz içerisinde üç ana temel olmalı” adalet, şeffaflık ve hesap vere bilmek” bu başarıldığı zaman halkın güveni mutlaka sağlanmış olacaktır.
En dikkat çekici olan açıklama DP genel başkanı Serdar Denktaş’ın oldu.” Kıbrıs sorununda ki görüş ve düşünceler ve çözüm ile ilgili görüşler her partinin kendi bünyesi içerisinde tasarrufundadır. Hükümet bu görüşlerin dışında iç sorunları çözmeye yönelik bir program ile kurulmuştur” bu cümleden şu anlamı da çıkartmak çok önemlidir, Kıbrıs sorunu gibi ulusal davamız da ve özellikle KC RAUF RAİF DENKTAŞ’IN yolundan asla taviz vermeyen DP, farklı görüşlere sahip olan partiler ile hükümet kurabildi.
Bu gelişme sosyal ve siyasal barış için atılmış önemli bir adımdır, temennimiz kalıcı bir hükümetin oluşturulmuş olmasıdır. Doğrunun her zaman yanında olmamız gerekiyor, yanlışı da etik değerler içerisinde eleştirmemiz demokrasi açısından da gereklidir, tekrar hayırlısı olsun.