“Vur patlasın çal oynasın”

Pazartesi gün Meclis görüşmeleri, “vur patlasın çal oynasın”, mahiyetindeki konuşmalar ile boş vakit öldürme tadında, zaman zaman yükselen sesler, üslupta değişiklik ve asabi bir ortamda sürdü gitti. Yasama günü nerde ise heba edildi.

Pazartesi gün Meclis görüşmeleri, “vur patlasın çal oynasın”, mahiyetindeki konuşmalar ile boş vakit öldürme tadında, zaman zaman yükselen sesler, üslupta değişiklik ve asabi bir ortamda sürdü gitti. Yasama günü nerde ise heba edildi. Sonuç ise hiç bir anlam ifade etmeyen bekleyiş... Sıfır hükümet, sıfır icraat, boş koltuk görselliği ile saatlerce izahi konuşmalar yapıldı. Yürütmenin başı Sayın Erhürman yeleği ile salonda dolaştı, kürsüde ceketi ile cevap verdi, sinirlenme konusunda hassaslığını sözlerine eklemekten çekinmedi.
Sayın Nazım Çavuşoğlu'nun ve bilhassa Sayın Ersin Tatar'n ister patlayın, ister çatlayın, Yenierenköy Belediyesi için çalışan personelin haklarına halel gelmeksizin formül bulmak zorundasınız özetindeki konuşmalarına, Erhürman cevap verirken hukukçu olduğunu yine vurguladı. UBP Milletvekili ve kendisi gibi hukuk okuyan ve iyi saptamaları olan Oğuzhan Hasipoğlu'nun sorularına, cevap vermeye çalışırken Erhürman'nın Girne CTP milletvekili Avukat Fazilet Özdenefe ile bu konuda paslaşma yaptığı ise ekranlara yansıyan oldu. Anladığımız kadarıyla Yeni Erenköy Belediyesi'nin ve Karpaz Belediyesi'nin birleştirmesi hususundaki Bakanlar Kurulu önerisi ve konuşmalarını bir yana koyun, bahse konu belediyelerde çalışan personelin gelecek kaygılarının giderilmesi yönünde alınacak tedbirlerin neler olabileceği hususunda konuşmaların yapılması gerekirken 4'lü hükümetin başından sadece Cuma'ya kadar sendika önerisi beklentisinde olduklarını öğrendik.
Sayın Tatar'ın konuşmalarında Çalışma Bakanı Zeki Çeler'e işçi haklarını savunmuyorsun sessizliğini koruyorsun eleştirisine Zeki Çeler kürsüden cevap vermiş ve Tatar'a UBP kurultayına hazırlık yaptığını söyleyerek başlamıştır. Zeki Çeler'in kürsüdeki görselliği yorgunluktan mı olacak nedir bilinmez dağılmış bir hal görüntüsünde idi, gözleri hani derler ya kan çanağına dönmüş hali ile acaba hasta mı diye izlenim bıraktı. Gece gündüz çalışmak zor tabi... Ancak fazla yorgunluk alınacak kararları aksi yönde etkileyebilir diye de dikkatli olunması gerekendir uyarısını kendine yapmak, iyiliği içindir. Çeler, belediye çalışanlarının haklarını takip ettiğini, hesapları yaptırdığını yedi milyon gibi bir meblağdan konuşmaları arasında bahsetmiştir ancak nihai bir karar söyleyememiştir. Sayın Tatar ise siyasette bir ömür tükettiğini devamlı gezdiğini insanları dinlediğini siyasetin sinir işi olmadığını, birlikte konuşma sanatı olduğunu genel kuruldaki bütün milletvekilleri kucakladığını söyleyerek sözlerini bitirmiştir. Yeni iskele milletvekili Yasemin Öztürk de konuşmasını Yenierenköy belediyesindeki işçilerin zor durumları hakkında yapmıştır. (Pazartesi-Salı)Meclis konuşmalarında Erhürman Evkaf malları, sözleşmeler geriye dönük denetimler ve Dome Otel hakkında bilgi vermiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi sözleşmesinin iptal edilebileceğini ifade eden Erhürman'na Dr. Özdemir Berova'dan Uluslarası anlaşma olduğu için iki yönlü iptal ile Meclis kararı gerekmiyor mu? Sorusuna Sayın Dr. Recep Akdağ ile bu konuları mutlaka görüşecekleri cevabını verilmiştir. Daha sonra kürsüde söz alıp konuşan Berova Erhürman'nın Meclis kürsüsünden defaatle 3.Kararname atamaları için; nokta, virgül , noktalı virgül diyerek vurguladığı yeni müşavir yaratmayacağız sözünün, tersini yaparak Eğitim Bakanlığı için üç yeni üçlü kararnameyi imzaladığını ifade eden Özdemir Berova atanan kişilere karşıtlık değil prensipte asla yapmayacağız denilen konularda 4'lünün sözlerine sadık kalmadığını, emekliliğine bir yıl kalan kişiye dahi müdürlük verildiğini de sözlerine eklemiştir. Berova'ya Erhürman ve Eğitim Bakanı atamalar ile ilgili cevap vermekten kaçınırken, Sayın Özyiğit eğitimi yeniden yapılandıracakları hususunu tekrarlamıştır, Salı günün kayda değer ifadelerini ise evkaf bizim yönetimimizde ise müdür ve yönetim kurulu başkanını ben atıyorsam yapılacak icraattan sorumluyum diyen Erhürman kullanmış ve evkaf yöneticileri için, saldım çayıra mevlam kayıra gibi hareket etmeyecekleri gibi davul ellerinde ise tokmağında elinde olduğunu söyleyişi ile güne damgasını vuran olmuştur.


Bu haber 2296 defa okunmuştur

:

:

:

: