Müşteri memnuniyeti personel kalitesi markalaşmayı getirir

Markalama denen şey aslında bir şeylerden değer yaratmaktır.

Markalama denen şey aslında bir şeylerden değer yaratmaktır.
doğrudan ya dolaylı olarak ilişki kurmanızı gerektirir. Şirketin içerisindeki ilişkiler İnsan Kaynakları ya da benzer işlevi gören yönetici sınıfı yoluyla olurken; şirket dışındaki insan ilişkileri ise, Çağrı Merkezi, Reklam ya da Pazarlama-Satış Bölümleri gibi müşterilerle temas eden bölümler yoluyla yapılır. Şirketlerin başarı düzeyleri genellikle finansal verilerle ölçülür. Bir şirketin ciro ve karı yüksekse, o şirket ve yöneticileri başarılı kabul edilir. Ancak şirket başarısı hakkında, yalnızca finansal verilere bakarak yorum yapmak doğru bilgiyi vermez. Şirket başarısı tayin edilirken; ürün veya hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti, marka değeri, çalışanların işe bağlılığı ve mutluluğu gibi kıstaslar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bir işletmenin uzun vadede başarılı olup olamayacağı, finansal olmayan veriler yoluyla anlaşılır.
Müşteri memnuniyeti mesela..
Dünya ekonomi düzeni dikkate alındığında, marka olmuş ya da marka olma yolunda ilerleyen şirketler artık en fazla ürün ya da hizmetlerinin reklamını yapmak için para harcıyor. Bunun temel nedenleri arasında, potansiyel müşteri sayısını arttırmak, rekabet, sürekli güncel kalarak mevcut müşterilerin devamlılığını sağlamak gibi nedenler geliyor.Bunun için de internet televizyon, gazete, billboard gibi kanallardan, şirketler, reklam yapmak için sıklıkla yararlanıyor.
Bir de bilinirlik ve saygınlığın önemi vardır.
Reklam anlayışına, özellikle rekabetin artması ve sosyal yönü ağırlıklı olan şirketlerin daha fazla tercih edilir olması yeni bir boyut getirdi. Artık şirketler yalnızca ürün ya da hizmetlerini değil; vizyonlarını, sosyal paylaşım ve yardımlarını, çalışanların mutluluğunu da reklam yaparken kullanıyor. Çalışanlarına değer veren, sosyal meselelere duyarlı şirketler, tüketiciler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Küreselleşen dünya içerisinde, gelişmeyi ve saygınlığını arttırmak isteyen şirketler; finansal değerlere verdiği önemi azaltmaya başladı. Bunun yerine çalışanlarının yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen, toplumsal olaylara ilgi duyan ve destek vermeye başlayan şirketler marka değerlerini uzun vadede korumayı başarabilecek gibi gözüküyor.
Çalışanlara verilen önem işletmelerini nereye taşıyor?
Marka olma gayesi taşıyan ve ekonomide kısa sürede büyümekten ziyade daha sağlam temellere oturmayı amaçlayan şirketler, eleman alımı yaparken de adayların bakış açılarına dikkat ederler, zira eleman adaylarının verimli çalışmaları, yaptıkları işte gösterdikleri başarı kadar düşünceleri ile şirkete yapacakları yatırım da önemlidir. Bu nedenle vizyon sahibi işverenler eleman alımı yaparken, adayların bakış açılarına ve şirkete katabilecekleri değerlere de dikkat ederler..
Dolayısıyla şu gerçek hep ortada durmaya devam edecek eleman hususunda.. Bir işletme hangi alanda faaliyet gösterirse göstersin en önemli sermayesi elemanlarıdır. Realite şu ki dünyada örnekleri olan markalaşmış şirketlerin tümünün de bu bağlamda en büyük önemi elemanlarına vermeleridir...
Dolayısıyla tam da bu nedenlerle insan kaynakları bölümü, büyük şirketlerde en saygın departmanlardan biridir. Bu nedenle büyümeyi ve markalaşmayı hedefleyen şirketler, eleman alımına ve sahip oldukları elemanların eğitimlerine önem verirler…
Peki bunca şeyi neden yazdım..
Şöyle ki bu karşılaştırmayı kendimize uyarlamak ve mukayese yapabilmek için..
Peki var mı bizde bunun örnekleri..
Belki çoğunuz şaşıracaksınız ama evet var..
Eziç grup mesela bu mukayesede elimizde olan çok güzel bir örnektir..
İstikrar ve markalaşmayı bu coğrafyada en iyi uygulayanların başında gelir.
Sürekli gelişen bir hizmet kalitesi üzerinden hem müşteri memnuniyetini artıran hem de eleman kalitesini ülke şartlarında en üst seviyelere çeken bir anlayışın burada hakim olduğunu görüyoruz..
Elbette Sayın Mehmet Eziç’in ve çalışma ekibinin yarattığı bu markalaşmanın başka işletmelere de örnek olacağına inanıyorum..




Bu haber 172 defa okunmuştur

:

:

:

: