Ne zamandan beridir her yazdığımız yazımızın teması genellikle Türkiye ve interlandı üzerine olmaktadır.
Bugün Türkiye de dışarıdan yönetilmek istenen bir gündem var. Ülke sorumları bir şekilde dışarıdan içeriye pompalanarak bizi içeri hapsetmek istenilmektedir. Dünyada ki gelişmeleri anlamamızda içeri de ki gelişmelerden pek mümkün görünmüyor.
2. Dünya savaşı sonrasında petrolü kontrol eden dünyayı yönetti.
Şimdi yeni bir çağ açıldı. Petrol 2. Planda kalacak gibi. Çip konusu önemli yer tutmaya başladı. Biraz daha büyük söz söyleyecek olursak ÇİP üretiminin kontrolünü elinde tutan dünyayı yönetecek…
ABD de bu gelişmeleri iyi okuyarak dünya da u işin beyni olan TAYVAN a el attı. Baskı merkezi burası olacaktı. Burada en önemli şirket TSMC idi. TSMC demek dünya askeri ihtiyaçlarının çoğunun karşılandığı merkez demektir. Bu alanda tabiri caizse tekeldir.
Burada üretilen çiplerin kullanıldığı alanları yazsam ne 1 sayfamızı alır..
Her ne hikmetse Nisan da TAYVAN büyük tren kazası oldu. Bu kazadan sonra da TSMC firması ARİZONA da yatırım kararı aldı. Yatırım bedeli 12 milyar USD .
Hepsi tesadüf olmasa gerek!
İngiliz ARM de bu alanda önemli bir şirkettir. Öyle ki Apple, Samsung gibi şirketler de ARM ürünlerini kullanmaktadır. İşte bu sebebten dolayı da İngiltere açısından önemli bir şirkettir.
ARM HOLDİNG böyle bir şirket iken ABD menşei olan NVİDİA ya satıldı. TAM 50 milyar usd ye.İngiltere ulusal güvenlik meselesi olarak gördüğü bu şirketi neden sattı?
3 büyük firma İngiltere ye baskı yaparak NVİDİA ile yüreyecekleri belirterek satışı gerçekleştirdi. ARM’nin eski sahibi JAPON SOFTBANK’tı. SOFTBANK ile NVİDİA tek vücut gibi düşünelim . farkları yok!
Kısacası ABD çip konusunda İngiltere ,AB , TAYLAND gibi ülkeleri egale edip yoluna bakmak istiyordu..
Biz napıyoruz?
Suni gündemlerle içeri çekilmek isteniyoruz. Bize faydası var mı? Çağ a ayak uydurmamız gereken noktada saçma sapan konularla özellikle bizleri oyalamak istiyorlar. COvit19 dan sonra yeni bir dönem başladı . Buna sağlam ayak basan büyük sıçramalar sağlayacak. 100 yıl teknoloji çağı olacak.