ALINAN ÖNLEMDE EKSİKLİKLER VAR

KTTO Başkanı Turgay Deniz, “Ekonomide acil önerilerimiz dikkate alındı ama uygulamada eksiklikler var” dedi.

KTTO Başkanı Turgay Deniz, “Ekonomide acil önerilerimiz dikkate alındı ama uygulamada eksiklikler var” dedi.

13. MAAŞTA BELİRSİZLİKLER VAR

Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, hükümetin ekonomide acil önerilerini dikkate aldığını ama uygulamada önemli eksikliklerin göze çarptığını söyledi. Deniz, buna örnek olarak TL’de stopaj, dövizde kur sabitlemesinin sınırlı oluşu, kredi programı gibi başlıkları gösterdi. 13. maaş konusunda belirsizlik konusunda Deniz, “muhakkak bir yol, çözüm bulunacaktır. Başbakan bunun Ocak’ta ödeneceğini söyledi. Bunun yeni yıla kalmasının sebebinin borçlanma kapasitesi olduğunu zannediyorum” dedi.

31 MART’A KADAR NASIL DAYANACAĞIZ

Deniz şöyle konuştu: “Önerilerimiz içinde piyasayı ucuzlatma anlamında döviz karşısında fiyatların artmamasını sağlayacak, önleyecek tedbirler olarak bazı kur sabitlemeleri önermiştik frenleyici bir unsur olarak… Bu acil önerilerimiz dikkate alındı ama gerçekleşmedi. Ayrıca nakit sıkıntısı var ekonomide… Mesela kredi programı hazırlandı ama 31 Mart’a kadar müracaat kabul edileceği bildirildi. Yani 31 Mart’a kadar dayanın denmiş oluyor…”


Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, hükümetin ekonomide acil önerilerini dikkate aldığını ama uygulamada önemli eksikliklerin göze çarptığını söyledi. Deniz, TL’de stopaj, dövizde kur sabitlemesinin sınırlı oluşu, kredi programı gibi başlıkları örnekledi.

Hükümetin yükselen döviz karşısında aldığı bazı tedbirler yeterli bulunmuyor.
Bu konuda değerlendirmeler sürüyor.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, hükümetin ekonomi konusunda Başbakanlıkta yapılan toplantılarda gündeme gelen önerilerini dikkate aldığı ancak uygulamada bazı bariz eksikliklerin de dikkat çektiğini söyledi.
Deniz, TL’de stopaj, dövizde kur sabitlemesinin sınırlı oluşu, kredi programı gibi başlıkları örnekledi.

'13'ÜNCÜ MAAŞA ÇÖZÜM BULUNACAKTIR'

13. maaş konusunda belirsizlik konusunda Deniz, “muhakkak bir yol, çözüm bulunacaktır. Başbakan bunun Ocak’ta ödeneceğini söyledi. Bunun yeni yıla kalmasının sebebinin borçlanma kapasitesi olduğunu zannediyorum” dedi.
Bütçenin sadece kamu ve cari harcamalara dönük olduğu konusunda bir dizi eleştiri yaptıklarını da hatırlatanTurgay Deniz, hükümete acil önerilerinin ne olduğunun sorulması üzerine ise geçtiğimiz günlerde Başbakanlıkta yapılan ekonomi toplantısını hatırlattı.

Deniz, orada bir dizi önerilerde bulunduklarını ifade ederek “önerilerimizi ortaya koymuştuk; yaşadığımız ada dışa bağımlı, ithalat anlamında değil sadece, turizm yükseköğrenim, inşaat… Bu ülkeye giriş koşullarının öncelikle yumuşatılmasını istemiştik. Sağlık tedbirleri ihmal edilmeden…. Güney’den gelecek talebi güney giriş koşullarına uyumlu; Türkiye’den gelecekler için ise yine Türkiye’ye giriş uyumlu yapılmasını istemiştik.” dedi.

“KREDİ KONUSUNDA ‘31 MART’A KADAR DAYANIN’ DENMİŞ OLUYOR”

Kıbrıs Postası’na konuşan Turgay Deniz şöyle konuştu; “Önerilerimiz içinde piyasayı ucuzlatma anlamında döviz karşısında fiyatların artmamasını sağlayacak, önleyecek tedbirler olarak bazı kur sabitlemeleri önermiştik frenleyici bir unsur olarak… Bu acil önerilerimiz dikkate alındı ama gerçekleşmedi. Ayrıca nakit sıkıntısı var ekonomide… Mesela kredi programı hazırlandı ama 31 Mart’a kadar müracaat kabul edileceği bildirildi. Yani 31 Mart’a kadar dayanın denmiş oluyor…”

“KUR SABİTLEMESİ İŞ YERLERİNİ, VAKIFLAR’I KAPSAMIYOR… STOPAJDA TL’YE DOKUNULMADI”

“Kiralarda kur sabitlemesi var ama sadece konutlardaki kiralar. İşyerleri yok, özel sektör yok, vakıflar yok… Stopajda da yüzde 5-15 arası önermiştik. 8-13’tü ki insanlar TL üzerinden kontrat teşvik edilsin diye… Bu alındı ama döviz stopajına dokunuldu. TL’ye dokunulmadı. Yani önerilerimiz dikkate alındı ama uygulamada önemli eksiklikler var…”
Bu haber 95 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER