Emirname kaosu büyüyor!

Yüksek İdare Mahkemesi, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Emirnamesi ile ilgili görüşmede, Başsavcılığın Şehir Planlama Dairesi’ni savunmayacağını beyan etmesi üzerine, görüşmeyi, daireyi savunacak avukatın belirlenmesi için 17 Ekim’e erteledi

Yüksek İdare Mahkemesi, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Emirnamesi ile ilgili görüşmede, Başsavcılığın Şehir Planlama Dairesi’ni savunmayacağını beyan etmesi üzerine, görüşmeyi, daireyi savunacak avukatın belirlenmesi için 17 Ekim’e erteledi.
20 Eylül’de hükümetin verdiği emirnamenin kaldırılması kararı aleyhinde ara emri alınmış, ara emrinin kesinleşip kesinleşmeyeceği ile ilgili görüşme bugüne ertelenmişti.
Peki şimdi ne olacak?
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, bölgede yaşanan mağduriyeti ve bu koaosun ekonomiye yansımaları dile getirirken şu uyarıları yaptı:
“Biz İsveç, Danimarka, Norveç, Rusya pazarına girebilmek için neler çektik. Neler yaşadık. Bu konutlar satılmazsa ne olacak. Bu inşaat sektörü 70 alt sektörü besler. 10 binlerce insan bu sektörden ekmek yer. Bu inşaatlar devam eder ve yabancı acenteler artık bizi sorgulamaya başladı, iptaller ile ilgili avukatlar devreye girdi, bu korkunç bir yıkım getirecek.”
Bu uyarıları kim kulak arkası ederse kaybeder, daha doğrusu sonunda ülke olarak biz kaybederiz.
Bir örnek vermek gerekirse iş dünyasına giren herkes muhasebe bilimini hayatına sokmak zorundadır. Muhasebede bir bütçe oluşturulur. Burada beklentiler, öngörüler yer alır.
Ama ondan sonra gerçekleşen hakikatler neyse bütçenizi ona göre revize edersiniz.
Bir ülkenin imar planında da durum bundan farklı değildir.
Çok uzağa gitmeyelim, Rum komşularımıza Güney’e bakalım.
Kıbrıslı Rumlar, 1972 yılında yapılmış olan İmar Yasası’nı günümüze kadar 29 kez revize etmiş.
Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, “Onlar yasayı günün koşullarına göre güncelliyor. Peki ya biz? Dört dörtlük mü yaptık. Çok mu mükemmel yaptık bu işi de kıpırdamıyoruz” diye soruyor.
Sonuna kadar haklıdır.
Ekonominin ayakta tutulabilmesi için Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ne diyor? Kapılar daha fazla açılsın, geçişler kolaylaştırılsın. Çünkü Rumlar buraya geçtiği sürece çarşı pazar hareketleniyor.
İnşaat sektöründe de durum farklı değildir. Yabancıların gelip burada yatırım yapması için onları mağdur edecek girişimlerin aksine, yabancı yatırımcıyı ülkeye çekecek hamleler yapmalıyız.
Aksi halde imar planında yaşanan bu kaos ekonomiyi de çökertecek. Bizden söylemesi…

Bu haber 5377 defa okunmuştur

:

:

:

: