Vaatler eyleme, tolumun umutları gerçeğe...

Türkiye’de 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan ikinci tur seçim sonucunda Türkiye Cumhurbaşkanının seçildiği tarih olarak tarihte yerini alacaktır. Bilindiği üzere bizim yazımız yine bir seçim öncesi yazılmış olacak ve Pazartesi için gazete köşesinde yerini alacaktır.

Türkiye’de 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan ikinci tur seçim sonucunda Türkiye Cumhurbaşkanının seçildiği tarih olarak tarihte yerini alacaktır. Bilindiği üzere bizim yazımız yine bir seçim öncesi yazılmış olacak ve Pazartesi için gazete köşesinde yerini alacaktır.
29 Mayıs,İstanbul’un feth edilmesinin 570. yılının da kutlanacağı tarihi bir öneme sahiptir.
Türkiye’de 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçim sonucunda 600 milletvekili seçilmiştir.
Bu seçim sonucunda
AKP, CHP, MHP, Yeşil Sol Parti ve İYİ Parti Meclis’te grup kuracak sandalye sayısına ulaştı. HÜDA PAR, Demokratik Sol Parti, Türkiye Değişim Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Türkiye İşçi Partisi de ittifaklar içinde barajı aşarak, parlamentoda temsil olanağına kavuştu.
Parlamento çoğunluğunu Cumhur ittifakı kazandı.
CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10’ar, Demokrat Parti 3 milletvekili çıkardı. Yani Meclis'in açılması sonrası, 38 milletvekili, seçildikleri CHP'den partilerine döneceği siyasi kulislerde ifade edilendir.
Seçim için süregelen uzun bir süreç ve propaganda zamanı Cumartesi gün için geride kalmıştır. Pazar gün gün boyu seçmenlerin oy verme işleminin büyük bir yoğunlukla olduğu bilinendir. Seçmen iradesini sandığa yansıtmıştır.
Kazanan Türkiye’dir seçim sonucunun hayırlara vesile olması temennimizdir.
Siyasi seçimler sonrasında liderlerden genellikle bir dizi beklenti bulunur. Bu beklentiler, toplumun ihtiyaçlarına, seçim vaatlerine ve genel olarak liderlerin görevlerine uygun şekilde şekillenir. Liderlerden, vaat ettikleri politikaları uygulamaya koyması beklenir. Yeniden iktidara gelmelerinin ardından, halkın sorunlarına çözüm üretmek ve politikalarını hayata geçirmek liderlerin öncelikleri arasında olur.
Seçimler öncesinde süregelen kutuplaşmalarda liderin, toplumu bir araya getirmek için adımlar atması son derece önemlidir. Seçimlerde genellikle ekonomik vaatler ön plana çıkar. Bu nedenle liderden, ekonomik büyümeyi teşvik etme, iş yaratma ve yaşam standardını iyileştirme beklentisi yüksektir.
Liderler, seçim sonrasında ülkenin güvenliğini ve savunmasını sağlamakla sorumludur. İç ve dış tehditlere karşı önlemler almak ve toplumun güvenliğini sağlamak liderlerin esas görevleri arasındadır.
Bu beklentiler, toplumun ihtiyaçlarına, ülkenin koşullarına ve seçim vaatlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir olmakla beraber genel hatları ile seçmenin beklentisi bu haller için var olandır. Güçlü bir liderin görev süresi boyunca bu beklentileri karşılayacağı bilinendir.
Türkiye seçimini yapmıştır ve güçlü Türkiye imajı ile siyasetteki yerini istikrar ile muhafaza edecektir.

Siyasi arenada bir seçim biter diğer bir seçim başlar cümleleri her zaman gündemde olandır. 25 Haziran’da bir milletvekili için seçim KKTC genelinde yapılacaktır.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim takvimini açıklamıştır.
Siyasal partiler adaylarını 29 Mayısda belirleyecek ve adaylık için 31 Mayıs’ta başvuru yapılacaktır.
4 Haziran’da adaylar kesinleşecek ve seçim propagandası 5 Haziran’da başlayacaktır.
Oy pusulasında aday isimleri sırası da yine YSK kurallarına göre belirlenecektir.
Bir Lefkoşa milletvekili seçimi için 6 ilçede sandıklar kurulacak ve seçmen vatandaşlık görevini yapıp oylarını kullanmak için sandık başına gidecektir. 10 Haziran tarihinden sonra herhangi bir seçim anketi yayınlanması yasak olacaktır. Propaganda süreci ise 24 Haziranda sona erecektir. 25 Haziran öncesi 30 gün süreyle seçim yasakları devam edecektir. Seçim sonrasında ülkemizde geleceğin ihtiyaçlarına uyum sağlamak için siyasetin yeniden şekillendirilmesi bekleniyor. Bu güne söz mü?
“Liderlerden beklenen, vaatlerini eyleme dönüştürerek toplumun umutlarını gerçeğe dönüştürmeleridir.'
Bu haber 2810 defa okunmuştur

:

:

:

: