


Merhaba sevgili Star Kıbrıs Gazetesi ve www.starkibris.net okuyucusu.
Bugünden başlayarak, Star Kıbrıs Medya Grubu yayınlarından Star Kıbrıs Gazetesi’nin 15’inci sayfasını size tahsis etme kararı aldık.
Haftanın 6 günü sizlerin yorumlarıyla şekillenecek olan “Yorumların Dili,’ gerekmesi halinde yorumlarınızı siyasilere de yorumlatacak, anlatmak istediklerinizin kamuoyuna mal etmeye çalışacak. 
Her hafta “Haftanın Yorumu’nu” belirleyecek ve o yorumcunun murat ettiğinin hayata geçirilmesi için de ayrı bir çaba harcanacak.
Star Kıbrıs Gazetesi ve www.starkibris.net okuyucusu, her zaman olduğu gibi ağırbaşlılığını, Star Kıbrıs Medya Grubu’nun temel ilkesi olan ‘her fikre saygısını’ yine aksatmayacak ve bunu yorumlarına da yansıtacaktır, bundan eminiz.
Bunda amaç, çok zor veya çok basit görünen konular hakkında bir tartışma ortamı oluşturmak ve zor da, basit de olsa, o konuyu gündeme taşımak ve sonuçta gündemden çıkarmak.
Yorumların sadece yazanı bağladığını unutmadan...
Hadi bakalım kolay gelsin, vira Bismillah!
HABER: “Kira skandalı-Arazi benim kavgası” 
Yorumlardan seçmeler:
KOR YEYICILER
arazi seninse.. kimden buldun ? dedenden mi ? babandan mi? hade yahu oradan!
LONDRALI U.K 14.12.2009
***
Beceriksizler
Gavolem hala daha rumun topraklarini kime verecegik kavgasi yaparik.
Yilmaz Guzelyurt 3.12.2009
***
olur böyle
olur böyle işler. onun akrabası verir yetmez aynı araziyi başkası gelir kendi akrabasına verrir. insanlar alışsın böyle durumlar
dünya girne 13.12.2009
***
YÖNETİCİLERİN HABERE İLGİSİ YA DA AÇIKLAMASI: YOK.
***
YORUM ANALİZ: İnsanımızın genel düşüncesi yorumlara yansımıştır.
Suyun başındakiler “yanlışlık olmuş ama düzeltilecek...”
Ya da tam aksi; “İddialar doğru değil” demedikçe, halkın yorumu değişmeyecek ve her zaman haklı çıkacaktır!
HABER: “Turizm mi, tarım mı?” 
YÖNETİCİLERİN HABERE İLGİSİ YA DA AÇIKLAMASI: YOK.
Yorumlarden seçmeler:
Aptallık
Çok kalmadı, 5-10 seneye varmaz bu memleket Yahudilerin olacak. Rumdan silah zoruyla aldık, Yahudiye para karşılığı satarık. Ne aptallıktır bu böyle. Araplar da sattıydı Filistin'de, sonunda ne hallere düştüler bunu da görmeyik.
İskeleli İskele 14.12.2009
***
Goc
Yaliniz yahudilerin degil bu memleket,TC hukumetinin TCli yatirimcilara[mafialara] verdigi ama her nedense yerli Kibrisli Turk yatirimciya vermedigi sifir faizli kredilerle gelen TClilerin olacak ve yerli halk,yerlesikler bu adadan goc edecek.TC'den gelen sozde yatirimcilar yerliye ve yerlesiklere is vermez.Ornek Kaya Artemis .
Hoca Iskele 14.12.2009
***
YORUM ANALİZ: Ayaklarımızın yere basması lazım dostlar. Ne Yahudilere, ne Türkiye’den, ne de başka bir memleketten gelen yatırımcılara söz söyleyecek durumda değiliz, böyle bir lüksümüz de, hakkımız da yoktur.
Çünkü yatırımcı, kar etmeyeceği işe girmez, aksini yaparsa, adamın boynuna aptal madalyası asarlar.
Çünkü; dünyanın en büyük ekonomisine sahip devletler bile dışarıdan yatırımcı ararken, bizim gibi küçük ülkelerde bunları ürkütmenin bir manası olamaz.
Burada önemli olan, yöneticilerin sapla samanı birbirine karıştırma huyundan vazgeçerek madrabaz ile gerçek yatırımcıyı birbirinden ayırabilmesidir. Tekerleğin ya da Amerika’nın yeniden keşfe ihtiyacı yok.
Alırsınız tedbiri, açarsınız kapıları ardına kadar, verirsiniz teşviki ve yatırımcı dünyanın neresinden olsa gelir.
Oysa bizde yapılan; ya birilerine kıyak çekmek, ya da birilerini canından bezdirmek.
Bu yatırımcı bir de Kıbrıs Türkü ise, yöneticilerin elinden çekeceği vardır.
Gelmiş geçmiş hükümetler, dışarıdaki kardeşlerimizi KKTC’de yatırım için zorlayıp teşvik edeceğine, “Paraları gelsin kendileri gelmesin” mantığı ile hareket etmedi mi, bu yanlışta hala ısrar etmiyor mu?
HABER: Reklam katalogları denizden çıkarıldı 
İLGİLİLERİN HABERE İLGİSİ YA DA AÇIKLAMASI: YOK.
Yorumlarden seçmeler:
Kolay kazanç: kolay yollardan ekmek parasi cikartmak isteyen acik gozlerin yaptigi bir haram kazanctir bu.kardesim size emanet edilinen ise saygi gosterip helalindan kazanmak istemezseniz.birakin bu isi ihtiyaci olan baska kisiler yapsin.hem reklam ilanlari herkes tarafindan okunur,hem denizlerimiz kirlenmez hemde is verene karsi saygisizlik yapmis olmazsiniz.
Alpay Baykurt sidney 13.12.2009
***
YORUM ANALİZ: Burada üzerinde durulması gereken asıl konu, bazı gazetelerin Rum kaynaklı reklamları yayımlaması.
Bunun arkasının geleceği zaten belliydi. İsveç menşeli firma da (Tüm dünyada yaptığı gibi) katalogların tüketim merkezi olan evlere ulaşmasını sağlamak istedi ama bu durumun kendisi için kendisi için sürpriz olmamıştır. Çünkü bu tür reklamlarda fire yüzde 30-50 arasındadır. Girne’de hemen her eve ulaştığına göre amacına ulaşmış sayılır. Bizde bu dağıtımı üstlenenlere gelince, “Bunlar arttı” diye iade etse, hiç bir şey kaybetmez, adımızı da sahtekara çıkarmamış olurdu. Yazıklar olsun!