TDP’den ‘özel’ ilgi

TDP, ÖZEV’İN “Özel Gereksinimi Olan Çocukların Erken Teşhisi Projesine destek verdi.

TDP, ÖZEV’İN “Özel Gereksinimi Olan Çocukların Erken Teşhisi Projesine destek verdi.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve üst düzey parti yöneticileri, Özel Eğitim Vakfı’nın (ÖZEV) “Özel Gereksinimi Olan Çocukların Erken Teşhisi Projesi” için başlattığı kampanyaya üye oldu.
Mehmet Çakıcı ile birlikte Genel Sekreter Esat Varoğlu ve Kadın Kolları Sorumlusu Gülçin Erkmen de projeye aylık mali kaynak sağlayacak kampanyaya dahil oldu.
Erken teşhis ve tanı, özel gereksinimi olan çocukların, ihtiyaç duydukları uygun türde bir eğitim programına erken yaşta yerleştirilmesi açısından çok büyük önem taşıyor.
ÖZEV Genel Müdürü Ersin Görsay, TDP Başkanı Çakıcı’yla yaptığı görüşmede projeye finansman sağlamak için başlattıkları “300 Güzel İnsan Kampanyası”nın, erken tanı hizmetleri için hükümetten talep ettikleri 300 bin TL’lik meblağ yerine 120 bin TL verilmesinin öngörülmesi üzerine başlatıldığını anlattı.
Görsay kampanya çerçevesinde milletvekilleri, bakanlar ve üst düzey yöneticilerinden oluşan 300 kamu görevlisinin, erken tanı hizmetleri ve merkezinin kurulmasına yönelik mali katkıda bulunmaları için davet edildiğini söyledi.
Görsay amaçlarının erken tanı, tedavi, takip ve yönlendirme merkezi oluşturmak olduğunu söyledi.
Ersin Görsay, Mehmet Çakıcı’nın, farklı gelişen birey sahibi ailelerin bu duruma adaptasyonlarını sağlamak amacıyla kurulan Aile Danışmanlığı Ünitesi’nin kurulmasında da katkısı olduğunu belirtti.
Bu haber 30 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER