Bulgar usulü ihale iptali

Tüvasaş'ın kazandığı 30 yataklı vagon ihalesi iptal edildi. Bulgaristan Demir Yolları İşletmesi 'Hem paramız hem de vagonlara ihtiyacımız yok' demesine rağmen aynı şartlarda yeni bir ihale açtı

Tüvasaş'ın kazandığı 30 yataklı vagon ihalesi iptal edildi. Bulgaristan Demir Yolları İşletmesi 'Hem paramız hem de vagonlara ihtiyacımız yok' demesine rağmen aynı şartlarda yeni bir ihale açtı

Bulgaristan Demir Yoları İşletmesi (BDJ), Bulgaristan-Türkiye Ulaştırma İşbirliği Protokolü'nde yer almasına rağmen, Türkiye Vagon Sanayi AŞ'nin (TÜVASAŞ) kazandığı, Bulgaristan'a 30 yataklı vagon satışıyla ilgili ihaleyi iptal etti.
AA’nın haberine göre, iptal kararında 'Hem paramız hem da vagonlara ihtiyacımız yok' gerekçelerine yer verildi. Buna karşın BDJ yönetimi aynı şartlarda yeni bir ihale kararı aldı.
İhalenin iptal kararının resmi olarak kendilerine ulaşmadığını açıklayan TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, AA muhabirine, 'Habere inanmak dahi istemiyorum. Böyle bir kararın alınması yasal olarak mümkün değil' dedi.

BAKANLAR KARŞILIKLI SÖZ VERMİŞTİ

İhaleyle ilgili anlaşmanın imzalanması konusunda iki ülke ulaştırma bakanlarının karşılıklı söz verdiklerini ve konunun Türkiye-Bulgaristan Ulaştırma İşbirliği Protokolu'nda ilk maddede yer aldığını belirten Ertiryaki 'İptal kararı protokole de aykırı düşer. Bu vagonlara ihtiyaçlarının ve bütçelerinin uygun olmadığını bu kadar zamandır bilmiyorlar mıydı?' diye konuştu.
BDJ'nin ihaleyi iptal ettiğine dair aldığı kararın, önümüzdeki hafta içinde TÜVASAŞ'a resmi olarak bildirileceği öğrenildi.

Bu haber 55 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER