Anasayfa Yap   |   Sık Kullanılanlara Ekle   |   Bize Ulaşın   |   Künye                  

Anasayfa Haber Politika Ekonomi Dünya Spor Magazin Yazarlar Arşiv Reklam Seri İlan E-Gazete
Arama  
HABER

Türk evleri Rumlar için onarılıyor

   
Lefkoşa’ya bağlı Peristerona köyündeki boş Türk evlerinin, “Türk Çingeneler” için onarıldığı yönündeki duyumlar üzerine açıklama yapan Lefkoşa Rum Kaymakamı Argiris Papanastasiu, evlerin bakım için onarıldıklarını duyurdu.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Persiterona sakinlerinin, söz konusu boş evlere tamiri yapılduktan sonra çingenelerin yerleştirileceğine ilişkin endişelere Papanastasiu yanıt verdi.
Türk evlerinin tam onarımının sadece Rumlara tahsis edilenler için geçerli olduğunu, boş evlerin ise yıkılmaması için kısmi onarımdan geçtiğini belirten Papanastasiu, bu tür bakımların tüm Güney Kıbrıs çapında zaman zaman gerçekleştirildiğini ifade etti.
Papanastasiu, yakın geçmişte “Potamya” (Dereliköy) köyünde de gerçekleştirildiğini, “Akaki” (Alaça) ve “Koçyati” (Koççat) köylerinde de onarım faaliyetlerinin yakın zamanda başlayacağını sözlerine ekledi.

TÜRK ARAZİLERİNDEKİ ÜRÜNLER

Öte yandan DİSİ Milletvekili Kiriakos Haciyannis, Güney Kıbrıs’ta Türklerin arazilerinde ekili bulunan tarım ürünlerinin, Rum kullanıcıları tarafından sökülmesine ve yerlerine yeni ürün ekilmesine izin verilmesi çağrısında bulundu.

Politis Gazetesi’nin haberine göre Haciyannis, Türk arazilerinde ekili bulunan ürünlerin Rum kullanıcıları tarafından değiştirilmesine izin verilmediğini belirterek, örnek olarak 37 yıldır, 50-60 yaşındaki üzüm bağlarının bakımının yapılmasının ve korunmasının ekonomik açıdan kabul edilemez olduğunu savundu.

Haciyannis, Türk Vasiliğini yürüten İçişleri Bakanının bu konuyu yeniden ele alması çağrısında bulundu.



  Haber tarihi 31.07.2010                  Bu haber 11 defa okunmuştur

Yorum Yaz Yazdır



Bugün Yazan Yazarlar

Abdullah Azizoğlu
Ramazan Bayramı’nda bir Kurban Bayramı hikâyesi... Hüznü bayramlarda tanımak bazı şeyleri hatırlamamıza yardım eder umuduyla!
Nazım Beratlı
İSTANBUL’DA BAYRAM
Anıl Kaya
Ot gibi yaşayanlarla yaşamak zorunda olmak
Mehmet Hacıarif
LEFKOŞA’DAN BİR BAYRAM HATIRASI
Mehmet Kara
BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN..
Okan Veli Şafaklı
Bayramda ekonomiye can verin

Diğer Yazarlar

Serbest Kürsü
Bu düğüm yargıda çözülür
Ayşemden Akın
‘Tembelsiniz’ mi dediniz?
Mihrişah Safa
Bayram haftası
Selda Bektaş
Telefonum aramıyor; dinliyor
Özcan Özcanhan
Hem birleşik hem bölünmüş
Taner Ulutaş
Türkiyeli-Kıbrıslı davası tehlikeli virajda
Nazar Erişkin
Büyük resmi görmek ve komplo teorileri
İpek Halim
Bayram öncesi yine aklıma kına geldi...
Erkan Eğmez
Liderler New York yolcusu
Ayşe Tural
Deli Dumrullar kaldı mı?
Ramazan Gündoğdu
Çocuklarınızı seviyor musunuz?
Mehmet Çağlar
UBP’den ne bekleniyor ki?
Çiğdem Dürüst
Türkiye’deki Referandum’un Kıbrıs’taki gölgeleri
Fahriye Özay
Evrendeki en büyük güç insan gücü
Ümit Bahşi
Güney’e servet veriyoruz
Tansel Fikri
KKTC’de iktidar olmanın gerekleri 2
Erçin Şahmaran
Bayramlık
Fatih Bayraktar
Sessiz sevgi
Ziya Nasıfoğlu
Humus Çorbası’ndan çıkartılacak ders
Çağatay Yalçındağ
Şehir şehir Almanya
Abdullah Azizoğlu
Ve ‘Yorumların Dili’
Mustafa Köker
Arafta kalan Blair
Yusuf Gönenoğlu
Bu adam biliyor!
Kerem Hasan
Doğrudan Ticaret Tüzüğü
Murat Bodur
Ülkenin en faal ve başarılı muhtarı
Musa Savaş
İnternetin en riskli olduğu ülke!
Salih Doğrusöz
Fuar heyecanı...
Sibel Bektaş
Teknoloji kurbanı!


ANKET

2. Küçük Hükümeti kimlerle kurulsun?
ÖRP ile koalisyon (% 47)
TDP ile koalisyon (% 28)
DP ile koalisyon (% 6)
CTP-BG ile koalisyon (% 7)
Bağımsızlar ile (% 12)
Diğer Anketler