KKTC yangın yeri

KKTC de sorun olmadığını inkar etmek gerçekten çok zor ciddi sorunlar ile karşı karşıyayız. Esas olan bu sorunların teşhisinin doğru olması ve bu tespit edilen sorunları çözmek adına adım atacak cesaret.

KKTC de sorun olmadığını inkar etmek gerçekten çok zor ciddi sorunlar ile karşı karşıyayız. Esas olan bu sorunların teşhisinin doğru olması ve bu tespit edilen sorunları çözmek adına adım atacak cesaret. Hükümetler işte bu iş için halk tarafından seçilir ve göreve getirilir, sorunların çözümlenmesi ekonominin düzeltilmesi, daha çok ve güvenilir sosyal hayat, istihdam vs.

Ancak daha da önemlisi geleceği planlayarak önlemler almak ülkenin ekonomisini sağlam zemine oturtmak için özellikle yapısal değişimler yaratmak, kamu maliyesinden tutun da cari harcamalar kalemlerinin daraltılması RHA araçlarının azaltılması adına birçok gereksiz hükümet harcamalarına son vermek ve özelleştirmeden korkmamak veya bazı kurumları gerçek anlamda özerkleştirmek, bunu sağlamanın da yolu kararlı hükümet icraatları.

2009 yılından itibaren KKTC seçim ile yattı, kalktı şu an seçim olsa da iktidar partisi değişse bu alınması gereken önlemler alınmayacak mı? Diye bir soru geliyor aklıma. Bunun çok iyi irdelenmesi gerekir ancak bu olgu da şu anda iktidar da bulunan UBP ye istediği gibi davranma lüksü getirmez. Sorumlu olması ve tüm halkı kucaklaması şart ve şart!!!!!!!!!!

Halkımız seçimlerden bıktı usandı şu anda UBP 27 milletvekiline ulaştı koalisyon da gündemden düştü, o zaman icraat zamanı ilk mesaj normal seçim süresine kadar seçim olmayacağı mesajını gayet net vermeli genel seçim tarihi 2014 diye herkesime benimsetilmeli. Ancak hükümet bu performans ile devam edemez gider duvara toslar, derhal sorunları hem bilimsel hem çağdaş ve de en önemlisi ülke şartlarına en uygun çözümler üretecek komiteler, komisyonlar oluşturmalı ve bağımsız olmalarına da özen gösterilmeli aksi taktir de dalkavuklar yine türer ve başlanılan noktaya geri gelinir.

KKTC yalınızca sırf sendikal haklar peşinde koşan bir Devlet olmaktan çıkmalı bu çalışanların haklarının eritilmesi ile ilgili değildir ancak bu ülkede taktir edilmeli ki yalınız devlet çalışanları yoktur özelde çalışan o kadar insan var, iş yapmaya çalışan esnaf ve üreticiler. Hükümet doğru saptamalar yapmalı ve popülist davranmaktan vazgeçmeli. KKTC gelirleri belli pastayı büyütmenin yolu aranmalı, gelecek yatırımcının önü açılmalı bu çağda içinde bulunduğumuz bu yavaş hantal geç çözüm üreten bürokrasiden derhal kurtulmalı TÜRKİYE bunu çok iyi başardı. Maliye bakanı sn ERSİN TATARA ekonominin ayağında büyük görevler düşmektedir taktirle izliyoruz kendisini.

Bana göre bir önemli konuda ki çok önemli KKTC nin nüfus politikası ve vatandaşlıklar bakın değerli yöneticiler gerçekler ile karşılaşmaktan kaçınmamalıyız, büyük ATATÜRK Cumhuriyeti ilan ettiği zaman bir söz ile ciddi bir sorun olan vatandaşlığın üstesinden geldi “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” onun için masaya yatması gereken sorunların başında geliyor KKTC nüfus politikası insanın olmadığı yerde hayat olmaz ekonomide canlanmaz.

Rum tarafını izliyorum yakın zamanda da anlaşma umudu görmüyorum o zaman önümüze bakalım ve yapmamız gerekenleri yapalım.

UBP önemli bir dönemeçte hükümette bulunuyor, bunu çok iyi algılamalı oluşturacağı konularında uzman bağımsız ekipler ile iyi çalışmalı tüm halkı kucaklamalı ve iş yapmayan hantal bürokratlardan da kurtulmalı, o zaman KKTC’NİN önünün açılmasında ciddi adım atılmış olacak.

ERKAN EĞMEZ
Bu haber 978 defa okunmuştur

:

:

:

: