Seçim yarışı boyunca yazdığımız köşe yazılarında AK Parti'nin oylarını daha da arttıracağını onlarca kez söylemiştik. Halkın istikrara tekrardan ‘EVET’ demesi uluslar arası basında çok fazla yankı uyandırdı. 12 Eylül Referandumun Türkiye için dönüm noktası olduğunu söylemiştik ve 12 Haziran için de şunu söyleyebiliriz ki AK Parti açısından bir daha yakalanması zor olan bir başarıdır.
Türkiye'nin seçim tarihinde bir ilk yaşandı. Kayıtlı 50milyon 189 bin 930 seçmenin 42 milyon 602 bin 942 sinin sandık başına gitmesi batı'da bu yıl içinde bir ilk. Ak Parti son üç genel seçimde oyunu arttırarak seçimleri kazanması yine bir ilk. 2002'de %34 oy ile iktidara gelen Ak Parti, 2007'de ikinci seçimde %46 oy ile yine seçimleri kazanarak iktidar partisi oldu. Son olarak 12 Haziran’da yaklaşık %4 oyunu arttırarak başa gelmesi dünyada nadir örneklerden birisidir. Türkiye'de üst üste seçim kazanan tek isim Adnan Menderes idi. Fakat
Menderes girdiği son seçimi kazanmıştı. Fakat oyları azalmıştı. Erdoğan'da tam tersi oldu. Oylarını yaklaşık%50 ye taşımayı bildi. Dünya'da buna benzer örnekleri vardır. İngiltere'de Lord Palmerstone, Margret Teacher Almanya'da Schröder gibi liderler üç seçimi kazanmışlardı. Fakat Adnan Menderes gibi 3.seçimde oylarını düşürmüşlerdir.
Türkiye değişimden yana oyunu kullanmıştır. Statükocu zihniyete yok demiştir. Yeniden yapılanma fikri halkın evetine ışık tutmuştur. Sivil anayasa hazırlanması yolunda büyük bir adım atılmıştır. CHP 90'larda yapılan popülist söylemleri tekrardan 2011 Türkiye'sine taşımak istedi fakat başarılı olamadı. Sonuç ortada. Şeriatı getirecekler diyen bazı kesimlere seslenmek isterim.2002'den beri ne gelen var ne giden! Nerede bu şeriat...
Tüm bunların dışından bırakalım rakamları gel gelelim Parti başkanlarının yorumlarına. MHP liderinin yorumu sessizdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu adeta zafer ilan etmesi beni gerçekten şaşırttı. CHP Ankara genel merkezi önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, partiye 3.5milyon seçmeni eklemlediklerini belirtti. Ama bir şeyi unutuyordu... O da bu seçimlerde kazanın kim olduğu. Ayrıca bu seçimlerde yeni seçmen sayısının 9 milyon civarında olduğunu. Diğer oyların AK Parti'ye gittiğini de unuttu herhalde. Ayrıca CHP'nin seçimlerden yüzde 26 oyla çıkmasının ardından gözler, Mart ayında yaptığı açıklamada 'yüzde 30'un', 7 Şubat'ta yaptığı açıklamada ise 'yüzde 40'ın altına düşerse istifa ederim' diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e çevrildi. CHP Eski Genel Başkanı da bir söz vermişti. İddiayı o da kaybetmişti. ''RODOS'' a kadar yüzerim demişti. Bir baktık ki kimseler ortada yok. Sözünü tutanda... Gürsel Tekin umarız ki sözünü tutar. İnşallah Kütahyalı'ya verdiği sözü unutmaz!
Türkiye'nin 2023'e doğru istikrara evet demesi, Umarız Türkiye'nin geleceğine katkı sağlar. 12 Haziran'da halk kararını verdi daha fazla yorum yapmamızda gerek yok. Türkiye'yi hükümet kurulduktan sonra uzun bir dönem bekliyor. Kıbrıs Sorunu, Avrupa Birliği, Komşularla İlişkiler, Suriye ve orta doğu'da yaşanan gerginlikler vb bu sene Türkiye'nin dış politikasını epeyce meşgul edeceğe benziyor. İç politikada ise, 15 Haziran'da ateşkesin bitmesinden sonra PKK'nın ne yapacağı ve gelecek günlerde neler yapabileceğidir. Sivil Anayasa ayrıca önemli bir konu olacaktır. Bu dönem hem iç politikada hem de dış politikada hükümeti zor günler bekliyor.