ELİF İYİDOĞAN
Serdarlı Belediyesi ve Paşaköy Belediyesi arasında yaşanan Ulukışla Köyünü sınırlara dahil etme savaşı devam ederken star kıbrıs mikrofonu Ulukışla sakinlerine uzattı. Ulukışlalılar gönlü Paşaköy’den yana olsa da onlar için önemli olan en iyi hizmeti alabilmeleri.
Ulukışla Köyü sakinleri konunun bir an önce tatlıya bağlanmasını istiyor. Ulukışlalılar köylerinin hak ettiği kadar gelişememesinden yakındılar. Köylerinde bir takım eksikliklerin yıllardan bu yana giderilemediğini belirten köy sakinleri, devletten gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyor.
Köy muhtarı Hacı Sadullah Gümüşsoy 2003 yılında Paşaköy Belediyesi sınırlarına dahil edilmek için müracaat da bulunduklarını, o dönemde Serdarlı Belediyesi ile istihdam konusunda anlaşamadıklarını belirtti. Yıllar sonra dahi, bir gelişme yaşamadıklarını kaydeden muhtar, Paşaköy Belediyesine katılmanın ekonomik olarak daha mantıklı olabileceğini vurguluyor. Köylerindeki çöplerin Paşaköy belediyesi tarafından daha uygun fiyata alındığını belirten köy muhtarı Gümüşsoy, köydeki temizlik çalışmalarının yanı sıra, tıkanmış olan kanallarında Paşaköy Belediyesi tarafından düzenli olarak denetleneceğinden duydupu güvenle birlikte Paşaköy Belediyesi çatısı altına girilmesinin çok olumlu olacağına işaret etti. Gümüşsoy, köylülerle görüşmeler yaptığını ifade ederek, ahalinin yüzde 60’ının Paşaköy Belediyesine geriye kalan yüzde kırklık kesimin de Serdarlı Belediyesi’ne katılmak istediğini kaydetti.
Muhtar Gümüşsoy, “önemli olan hangi belediye sınırları dahilinde olduğumuz değil, dahil olacağımız belediyenin bize nasıl bir hizmet getireceğidir” dedi. İçişleri Bakanlığından çıkacak karara da son derece saygı duyduklarını belirten Sadullah Gümüşsoy konunun bir an önce kavuşmasını beklediklerini ifade etti.
Köylüler ne dedi?
HACI ALİ ÖZATA:
“Köyümüz 1975’ten bu yana belediyelere bağlı olsaydı, şimdiye kadar çoktan kalkınırdı. Konumu itibari ile de önemli bir yerde olmasına rağmen ne kadar viran durumda olduğunu görüyorsunuz. Ben köyde yaşayan biri olarak Paşaköy’e bağlanmak isterim. İmkanlarının daha çeşitli olduğunu bilirim. Ama bize hangisi iyi hizmet verecekse, ona da hayır demem.”
MUSTAFA GÖKSU:
“Köye yakın olması itibari ile Serdarlı Belediyesine katılmanın daha uygun olabileceğini düşünüyorum. Yakın olduğu için hizmetlerinde belki bir aksamada yaşanmayabilir. Bunun için Serdarlı Belediyesine katılmayı isterim. Paşaköy Belediyesinin Serdarlı Belediyesinden tek farkı çöpümüzü daha ucuza toplamasıdır.”
MUSTAFA KUŞÇUOĞLU:
“Ben Ulukışla Köyüne kim daha iyi hizmet verecekse, kim daha iyi olanaklar sağlayacaksa o belediyeye bağlanmak isterim. Köy muhtarımız Paşaköy’e bağlanmanın ekonomik açıdan da getirileri olacağını söylüyor, muhtar ne derse o olur, onun fikrine katılırım. Bizim tek sorunumuz belediye değil ki, gelsinler köyün halini kendileri görsünler.”
AYHAN KARATOSUN:
“Ben ne Paşaköy Belediyesinin ne de Serdarlı Belediyesi’nin Ulukışla köyüne hizmet vereceğine inanmıyorum. Belediyelerin tek amacı nüfuslarını beş binin üstüne çıkararak devletten aldıkları bütçeleri genişletmektir. Bunu en cahil adama bile sorsanız durumun son derece farkındadır. Gerçekten çalışıp, hizmet vereceklerse benim için hiç fark etmez.”
YUSUF TUNA:
“Ulukışla Belediyesi bunca yıl kendi başına ayakta kadı, kendini idare etti. Ben bir köy sakini olarak Paşaköy Belediyesine ya da Serdarlı Belediyesine bağlanmak istemiyorum, gerek de görmüyorum.Ulukışla Serdarlı yada Paşaköy’e bağlandı, sonuç ne olacak? Bence herşey eskisi gibi devam edecek, çıkarı olanların durumlarında ise yükselme olacaktır.”
AHMET ÇETİNEL:
“Ulukışla köyü konumu itibarı ile Serdarlı Belediyesine daha yakın, aslında aradaki mesafe önemli değil, bizim için gerekli hizmeti verdikten sonra, Serdarlı Belediyesi de olur, Paşaköy Belediyesi de olur. Vatandaşın sadece ciddi hizmete ihtiyacı var, köyün durumu ortada, birçok eksiğimiz var, bizim çabalarımız yetmiyor.”
İBRAHİM ŞENER:
“Serdarlı bize yakın olsa da ben adam akıllı hizmet verecek olan belediyeye bağlanmak isterim. Bunca yıllık mazisi olan köyümüzün bir çok eksiği var. Umarım bağlanacağımız belediye iyi çalışmalar da bulunur da, bizim köy ahalisi olarak bu zamanda göremediğimiz yaşantıyı, torunlarımız görür, mühim olan hizmettir, gerisi boş.”
YUSUF ÖZATA:
“Ben köyün biraz dışında kalırım, o yüzden çekimserim. Bu köyün yıllardan bu yana su sıkıntısı var, ilaçlama problemi var, ayrıca çevre düzenlemesine ihtiyaç duyuyoruz. Sorun belediyeye bağlanmak değil, başımıza gelecek olan belediyenin Ulukışla köyüne getireceği olanaklar ve iyi hizmetlerdir. Bize bu şekilde faydalı olabilirler. Hayırlısı olsun.
SON YOLCUĞUNA UĞURLANDI
Bayramoğlu son yolculuğuna uğurlandı
'54. Geleneksel İskele Festivali', Zülfü Livaneli konseriyle başlıyor
Kıdrışlıoğlu: “Genel ve yerel seçimlerin aynı gün yapılması seçim güvenliği ve katılım oranını olumsuz etkileyebilir”
Bağımsızlık Yolu Girne Bölge Örgütü: “Ekolojik talanın parçası olan tüm faaliyetler derhal durdurulmalı”
Mesarya Belediyesi haşereyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor
Kıbrıs Türk Kültür Derneği, “Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi” konulu konferans düzenledi
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı sona eriyor
Haspolat’ta 2 bin kilograma yakın kaçak et ele geçirildi