Demokrasi kılıfı

Kazanmak veya kazanmamak arasındaki yaşam kendi içerisinde doğru ve yanlışı barındırıyor. Bilhassa siyaset sürekliliğinde seçimde başarı sağlayıp seçilenler ile seçilemeyenler taraftarları ile beraber karşı karşıya kalabiliyor.

Kazanmak veya kazanmamak arasındaki yaşam kendi içerisinde doğru ve yanlışı barındırıyor. Bilhassa siyaset sürekliliğinde seçimde başarı sağlayıp seçilenler ile seçilemeyenler taraftarları ile beraber karşı karşıya kalabiliyor. Her tartışmanın kökeninde yatan mesele fazlası ile yapılan yorumlarda o seni istemedi bu seni kesti şeklindeki yorumların günümüzde ağızdan ağıza olduğu gibi sosyal medya sayfalarında bizzat yazılır olmasıdır.
Seçime giren adayların her halükarda artı veya eksi sonucu kabullenmede olgunluk göstermesi gerekendir. KKTC ‘deki yerel seçim sonuçlarının analizleri siyasi partilerin idari yapısı içerisinde yapılmalıdır. Bu sonuç değerlendirmesi acilen yapılıp üyelere duyurulması hatta, genişletilmiş toplantılarda ele alınması gerekendir.
İstifa, oldum olası sevimsiz bir kelime olarak irite edicidir. Sözlük anlamı ile “görevinden, işinden kendi isteğiyle çekilme, ayrılma” olduğuna göre siyasette parti yetkili kurullarından veya parti üyeliğinden ayrılmak için bir üst düzeye dilekçenin verilmesidir.
Siyasi istifalar çoğunlukla dengeler göz önünde bulundurularak parti genel başkanının veya genel sekreterin, ilgili kişilerce konuşması ve ikna edici tavrı ile çözümlenebilir. Dolayısı ile istifa ederim sözü veya yazısından önce kişilerin yapacağı ön görüşmeler son derece önemlidir. Siyasi konuların sosyal medya üzerinden imalı konuşmalar ile ülkemizde halli sadece kişilerin kendilerine manevi zararı olduğu kadar mensubu olduğu siyasi partiye de zedeleyici hali dokunur. Yani bu gibi konular rakip siyasi partilere sadece konuşup gıybet yapma ortamı hazırlar. Ülkemizde özellikle Facebook’ta bu tür yazılara yapılan yorumlar şikâyet eden kişiyi motive ederken diğer bir kişiye zararda zemin hazırlar. Her seçimde her adayın aday olmasında gaye seçilebilmektir. Ancak “amaca ulaşırken her şey mubahtır” konusu kanaatimce yanlıştır.
Siyasi bir partinin uzun yıllar yetkili kurullarında çalışmış ve bu süre eğer 40 yılları aşmışsa kurultay olsun, ilçe kongresi olsun, parti meclisi üyelikleri, İlçe yönetimi seçimleri hepsini yaşayan hatta kadın aday olarak delege seçimlerine giren az farkla kaybeden bir kişinin deneyimi ile söylemek istediğim parti içinde kimseye kırgınlık göstermeden tecrübe deyip kanaat belirtenlerin isteğinin iktidar için mücadele etmek olması gerektiğini öğrenmenin, bu gününü gördük. Seçim sonrası her siyasi partide dalgalanmalar olur hele de Ulusal Birlik Partisi gibi köklü bir partinin üzerine, olağan kurultay aşamasında dıştan fazlası ile müdahale edileceği söz konusu ise... Bu aşamada siyasi birlikteliğe en ihtiyaç duyulan zamandır, iyi kullanılması gerekir.
UBP yerel seçimlerde diğer siyasi partilere göre üstünlük sağlamıştır. Kendi içindeki meselelerini mutlaka sağduyu ile halledip iktidar için mücadelesini sürdürürken en iyi şekilde muhalefetini 4 parçalı hükümete karşı yapacaktır. KKTC Meclisinin bu kadar uzun süreli tatile girmesi doğru değildir. Gerekli anayasal düzenlemeler yapılsın derken Sayın Kudret Özersay’ın şimdiden ortaklarına dokunulmazlıklar konusunda ültimatom niteliğinde olumlu oy vermez iseniz bu hükmet sona erer mesajı oldukça düşündürücüdür. Mamafih herkes kendi düşüncesini demokrasi kılıfında söyleyebilendir. Öyle bir zaman geçer ki gün gelecek “El eli yıkar, iki elde yüzü.” deyiminin anlamında her konu makamını bulacaktır.

Bu haber 2060 defa okunmuştur

:

:

:

: