Welcome to KKTC!

Ada TV’ye konuk olan Safa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa’nın depreme karşı hazırlıkla ilgili yaptığı uyarılar, kamuoyunda geniş yankı buldu.

Ada TV’ye konuk olan Safa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa’nın depreme karşı hazırlıkla ilgili yaptığı uyarılar, kamuoyunda geniş yankı buldu.
İngiltere’de 3 bin, Kıbrıs’ta 1000’in üzerinde konut tecrübesi olan Safa’nın “Depreme karşı hazırlık için çare, sistem ve disiplin” uyarısı karşısında konunun asıl muhatapları ise sessizliğini sürdürüyor.
Yani yanıt vermesi gerekenler susarken, vatandaşlar Ali Özmen Safa’nın ne söylediğine kulak kesildi.
Dün de BRT’de yapılan programa görüşlerini ileten Safa, “Biz hep okullardan, hastanelerden söz ediyoruz. Türkiye’deki deprem gece uykuda yakaladı. Yaşam yerlerini ihmal ediyoruz. Bunun sebebi ne olabilir?” diye sordu.
Safa, bu soruya 3 seçenekli bir yanıt verdi:
1-Bazılarını korumak için konuşmak mı istemiyoruz?
2-Yoksa aklımız bunları tartışmaya yetmiyor mu?
3- Ya da deprem olsun da hesabını o zaman mı sorarız diyoruz?
Bu sorular son derece hayatidir. Aslında yanıtları da hepimizce malumdur.
Çok şükür bizim aklımız her şeye yetiyor. Ancak ne yazık ki belli ki bazı güç odaklarına dokunan bu soruları yanıtlamaktan çekiniyoruz.
Ve elbette her şeyde olduğu gibi bir boş vermişlik, bir başıboşluk, bir çok alanda olduğu gibi depreme karşı hazırlıkta da hüküm sürüyor.
Ali Özmen Safa, sözlerini “Welcome to KKTC… Burada dünyanın merkezi Sarayönü” sözleriyle ironi yaparak bitiriyor.
Hayatının büyük bölümünü İngiltere’de geçiren, İngiliz disiplini ve iş ahlakıyla tüm adımlarını sistem ve adalet içinde atmaya alışmış bir ismi bu noktaya getirdiği için, bu ülke kendisini sorgulamalıdır.
Peki sahada, işin yapı denetiminde biz nerede hata yapıyoruz?
Dün Ada TV’ye konuk olan Yüksek İnşaat Mühendisi Hüdaverdi Tozan bu soruya net bir yanıt verdi:
“Yüksek binalar imal edilirken ‘kazık temel’ denilen, yapı yüklerini sert zemine kadar ileten kazıklar çakılıyor. Bu pahalı ve kontrol mekanizması hiç boş geçilmemesi gereken bir imalattır. Eğer otorite müteahhide kalmışsa kazıklar kısa yapılabilir. Bu ciddi risk teşkil eder. Bu projeler her aşamada kontrol edilmeli ve raporlanmalıdır. Raporladığınız evrakları, fotoğrafları, zemin raporlarını, test numunelerinizi dosyalamanız gerekiyor.”
Peki kaç müteahhit bunu yaptı?
Şayet yaptılarsa buyursunlar açıklasınlar. Biz cevap alana kadar sormaya devam edeceğiz. Bizden söylemesi…
Bu haber 4858 defa okunmuştur

:

:

:

: