Ya nasip

Eleştiri, toplumumuzda özellikle siyasiler için sıklıkla karşılaştığımız bir olgudur.

Eleştiri, toplumumuzda özellikle siyasiler için sıklıkla karşılaştığımız bir olgudur.
İnsanlar, herhangi bir konuda fikir beyan ederken eleştirilere maruz kalabilirler. Eleştiri, eleştirilen kişinin ya da eserin daha iyi hale getirilmesi için yapılır. Bu nedenle eleştiri, olumlu bir etkiye sahiptir ve gelişim için gereklidir. Eleştirinin yapıcı olması gerekir ki alınacak kararlarda etkili olabilsin. Yani sırf konuşmuş olmak için eleştri yapılmamalıdır.
Ülkemizde yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile sendikal eylemler halk nezdinde destek bulmamıştır. Pandemi sonrası devam eden ekonomik sıkıntılar geçmemiştir. Halkımız ve özellikle esnaf büyük sıkıntılara maruz kalmıştır. Bütün bu sıkıntılar devam ederken Türkiye’de meydana gelen asrın felaketi ile yaşanan kayıplar her eve bir ateş düşürmüştür. Deprem ile ilgili bilimsel açıklamalar ile her eve karanlık bir korku ise kalıcı izler bırakmaya devam ediyor.
Çevremizde bu kadar olay varken sendikal hareketleri siyasilerin pohpohlaması olmaz. Hadi eyleme destek deyip gece yarıları mikrofon başına geçip sonuna kadar destek diyenler aniden eylemleri askıya aldırabiliyorsa bu muhalefete güç değil güven kaybı ile akseder.
KKTC Meclisi yasalar üzerinde komitelerde çalışırken milletvekilleri elbette alanında uzman kişilerin, savcılığın, hukukçuların ve de yasanın ilgilendirdiği paydaşlar ile birlikte toplantı yapar. Her şey gözler önündedir. Siyasi partiler kendi hiyerarşik yapıları içerindeki yetkili kurullarının kararları ile çıkacak olan yasalara yön verenlerdir.
Son zamanlarda Belediyeler Yasasından tutun bu günlere gelin meclis önündeki eylemlerde gerilimimi artıran, sesi yükseltenler vardır. Doğrumu değildir. Mutabakat masada sağlanmalıdır. Masanın ayakları ise sağlam zeminde olmalıdır.
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ünal Üstel ve milletvekilleri grup toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda ve de parti teşkilatının çeşitli kademelerinde alınan kararlar çerçevesinde hareket etmektedirler. İzlediğimiz diğer siyasi partilerin de bu konudaki tavırları aynıdır. Alınan kararlar doğrultusunda grub başkan vekilleri de kendi birikimleri ve tecrübeleri doğrultusunda kürsüden konuşmaktadırlar. Her konuda olduğu gibi siyaset de bir ekip işidir. Özen gösterilmesi hassasiyeti gerekli olandır.
Mecliste mevcut milletvekilleri özellikle denetim günlerinde “ben de varım” haleti ruhiyesi içerisinde yarım saatlik konuşma hakları ile gündemi değerlendirirken özellikle muhalefet ayni konuların ezberinde hareket etmekte bu ise izleyenlerin dinleme gücünü yitirmektedir. Çok uzun süreli konuşmaların dinleyiciler üzerinde etkisiz olduğu bilinmelidir.
İnanın ki mecliste kimseye, aman ne güzel, uzun uzun konuşuyor diye kimse alkış tutmuyor.
Bu haftanın sonunda Ramazan ayı sona ererken, bayramını yaşayacağımız günlere kavuşacağız. 21 Nisan 2023 Cuma gün Bayramın birinci günü olacak. Kutlu olsun derken;
Bu güne söz mü? Mevlana’dan olsun “Ey gönül ses etme! Bekle! Ya nasip de Rabbine bırak…”
Bu haber 3371 defa okunmuştur

:

:

:

: