Şüpheyi beslemek

Ramazan, sahur ve iftarlar sonrası Nisan ayı, karşılanan bayram ile taçlandı. Bayram yaşandı ve sona erdi. Bayramı sevinçle geçirenler kadar evinde hüznü ve acıyı yaşayanlar da vardı. Hayatın döngüsünde duyguların ön plana çıktığı günlerin anılara eklendiğini gördük.

Ramazan, sahur ve iftarlar sonrası Nisan ayı, karşılanan bayram ile taçlandı. Bayram yaşandı ve sona erdi. Bayramı sevinçle geçirenler kadar evinde hüznü ve acıyı yaşayanlar da vardı. Hayatın döngüsünde duyguların ön plana çıktığı günlerin anılara eklendiğini gördük.

Büyük bir heyecan içerisinde son bulan bayram havası, artık tatil döneminden sonra işlerin yoğunluğuyla değişecek. Herkes, günlük rutinlerine dönecek.Ama bayramın ve dinlenebilmiş olmanın getirdiği o sıcaklık, insanların yüzlerinde huzur olarak parlacak. Ziyaretler, bayramlaşmalar, geride kalmış, bir diğer bayramı beklenilir kılmıştır.Evlerde ise bayramın yorgunluğu atılmış, temizlik ve düzen zamanı hafta sonu sağlanmıştır. Tatilin tadı çıkarılmış, anılarına eşlik eden fotoğraflar albümlerden ziyade sosyal medya hesaplarına yerleştirilmiştir.
Şimdi bayram sonrası herkesin kendine koyduğu hedefleri, yeni başlangıçlar ve planlarlar devreye girecektir.
KKTC halkımızın büyük bir çoğunluğu bayramı evinde geçirmiştir. Tatil, genellikle çalışma hayatından veya günlük rutinden uzaklaşarak dinlenmek, eğlenmek ve yeni deneyimler yaşamak için ayrılan zaman dilimi olduğunu biliyoruz. Tatilin insanların ruhunu ve bedenini dinlendirmesi, stresi azaltması ve yenilenmesi üzerinde olumlu etkileri vardır. Bayram nedeniyle aile ziyaretlerinin aile büyüklerine yapılmış olması ile iş yoğunluğu nedeniyle bir çok hasret giderilmiş ve bu moral ve motivasyon olarak yüzlere yansıyan olmuştur. Bayramda en çok çocuklar mutluluğu yaşamış dersek doğrudur. Çünkü bayram harçlığı onların her zamanki sevinci olmuştur.
Bir de tatilini yurt dışında geçiren aileler vardır. Biliyoruz ki tatilin maddi durumla doğrudan bir ilişkisi bulunmaktadır. Yurtdışında tatil yapmak genellikle ekonomik bir gereklilik gerektirir. Seyahat masrafları, konaklama, yeme içme ve eğlence harcamaları tatil bütçesinin önemli bir kısmını oluşturur. Dolayısıyla, tatil yapmak bazen kişinin maddi durumuna bağlıdır. Daha yüksek gelire sahip olanlar genellikle daha sık ve lüks tatiller yapabilirken, daha sınırlı gelire sahip olanlar için tatil yapmak daha zor olmasına rağmen taksitli turlara da katılım bu bayramda da fazlası ile vardı.
Tatil sonrası, tatilin maddi durumla ilişkisi birçok kişi için aile bütçesinde bir dengleme eylemi gerektirir. Bir yandan tatilin getirdiği dinlenme ve eğlence fırsatlarından yararlanmak isterken, diğer yandan maddi durumlarını göz önünde bulundurmak bayram sonrasının ödeme güçlüğünü de beraberinde getiren olmaktadır.
Atalarımızdan kalma deyimlerin hayatta önemi büyüktür! Ne demişlerdi “Ayağını yorganına göre uzat” Zaman bunu gerekli kılıyor. Dünyada yaşanan ekonomik kriz yansımaları şiddetli fırtına haline gelmeden önlemleri yediden yetmişe almak almak gerekiyor. Ülkemiz hepimizin kalıcı ikamegahıdır. Koruyup kollamak herkesin görevidir.
Vazgeçilmesi gereken davranış şekilleri vardır.
“Müzevirlik etmek” hoş birşey değildir!
Bu güne söz olsun “Dezenformasyon, gerçeği karartırken, şüpheyi besler.”
Unutulmaması gereken! Yasama, yürütme ve yargı görevinin başındadır...

Bu haber 1435 defa okunmuştur

:

:

:

: