Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, Almanya’nın Münih kentinde 20-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Free Münich Messe Fuarı’nda temsil ediliyor.
Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre bakanlığı temsilen Almanya Turizm Tanıtım memuru Emrah Günen fuarda görev alıyor.
Free Münich Messe fuarına, özel ilgi turizmi ile ilgili birçok kişi, kurum ve kuruluş katılarak tanıtım yapıyor.
Fuarda seyahat, sağlık, bakım, su sporları, karavan, mobil seyahat, spor, dış mekan aktiviteleri ve bisikletçilik konularıyla ilişkili stantlar bulunuyor.
Kuzey Kıbrıs markası fuarda 40 metrekarelik bir stantla tanıtılıyor. Fuarda Almanca’nın yanında İngilizce de hazırlanan broşürler ve farklı tanıtım malzemeleri ziyaretçilere dağıtılıyor.
Fuara katılanlara KKTC ile ilgili Almanca “mutfak kültürü”, “Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret için 50 neden”, İngilizce genel bilgi, “KKTC otel ve seyahat acenteleri”, “Karpaz Eko turizm”, zeytin, kaplumbağalar, dalış, İncirli mağarası, kuş gözlemi, KKTC’de 2013 aktiviteleri ve sürüngenler gibi farklı alanlarla ilgili broşürler dağıtılarak tanıtım yapılıyor.
Ziyaretçilere, Almanca CD, KITOB haritası, KITOB Hotel guide, kumaş heybe ve promosyon kalem hediye ediliyor.