İçişleri Bakanlığı’nın köy gençlerine yönelik dağıttığı arsalardan Pınarlı köyü sakinlerinin şikâyet var. Köy sakinleri arsaların haksız dağıtıldığını iddia etti.
Emine Aksoy
İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde Pınarlı köyü gençlerine yönelik dağıttığı arsaların köy muhtarının müdahalesiyle haksız şekilde dağıtıldığı iddia edildi. Köy sakinlerinden Necdet Bulut, bu arsaların muhtarın tanıdıklarına veya yakını olanlara dağıtıldığını dile getirirken, köy dışında yaşayanlara verildiğini iddia etti.
İçişleri Bakanlığı tarafından gençlerin ev sahibi olması amacıyla, Pınarlı köyü gençlerine dağıtılan arsaların, köy muhtarının ilgisizliğinden veya köylüler arasında ayrım yapılmasından dolayı haksız bir şekilde dağıtıldığı iddia ediliyor.
Ayrıca bazı köylüler muhtara işlemlerini yaptırmakta zorluk çektiklerini de dile getirerek muhtarın, “şimdi git doğum günüm, traktörümü tamir etmem gerekiyor” biçiminde bahanelerle kendilerini oyalayıp köylünün sorunlarıyla ilgilenmediği iddia ettiler. Köylünün arsa alması gerekirken Lefke ve Gazimağusa’da yaşayan vatandaşların arsa sahibi yapıldığını iddia eden Pınarlı köyü sakini Bülent Sayıner, 3 çocuğundan hiç birine arsa verilmediğini söyledi.
MUHTAR ÖZTÜRK
Yapılan bu iddialara karşılık belgeleri ile cevap veren Pınarlı köyü muhtarı Halil Öztürk, “ben, köyde yaşamayan ve evrakları tam olmayan kimseye ikametgâh belgesi vermedim, vermem de. İddiada sözü geçen belge, o vatandaşa Sakarya Muhtarlığı’ndan geçmiş yıllarda Pınarlı’da ailesinin yaşadığı nedeniyle verilmiştir” dedi. Kendi çocuğuna bile arsa verilmediğini belirten Muhtar Öztürk köyünün gelişmesi için elinden geleni yaptığını söyledi. Köyünü çok sevdiğini ve göreve geldiğinden itibaren çevre düzenlemesi gibi konulara öncelik verdiğini ifade eden Öztürk, köy camisini boyatıp mezarlığı düzenlediğini belirtti. Köyüne sağlık ocağı ve düğün salonu kazandırmak için girişimlerde bulunduğunu da söyleyen Öztürk, bu hizmetleri görev süresi dolmadan tamamlamak için elinden gelen gayreti göstereceğinin altını çizdi.
AZA GÜLER
Köyde İhtiyar Heyeti Üyesi (Aza) olmadığına dair iddialara, Pınarlı İhtiyar Heyeti Üyeleri adına cevap veren İhtiyar Heyeti Üyesi Talat Güler, bazı köylüler tarafından “köyde aza olmadığı” yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ve amacının ne olduğunu anlayamadıkları söyledi. Güler, muhtar Halil Öztürk’ün bu görev geldikten sonra, köy için birçok yeniliği hayata geçirdiğini ve birçok yararlı düzenlemeyi de gerçekleştirdiğini vurguladı.