FERİBOTU MESAİYE YETİŞTİRDİLER

Aylardır ek mesailerini alamayan liman ve gümrük çalışanlarının mesai bitiminden sonra gelen gemilere müdahale edileceğini açıkladığı eylem, gemi sefer saatlerinin değiştirilmesiyle iptal edildi.

Aylardır ek mesailerini alamayan liman ve gümrük çalışanlarının mesai bitiminden sonra gelen gemilere müdahale edileceğini açıkladığı eylem, gemi sefer saatlerinin değiştirilmesiyle iptal edildi.



Haluk DOĞANDOR

Liman ve Gümrük çalışanları, ek mesai ödeneklerinin aylardan beri ödenmediği gerekçesiyle başlattıkları “ek çalışmama” eylemini sürdürüyor. Girne Limanı’nda eyleme hazırlanan çalışanlar, gemi seferlerinin saatlerinde değişiklik yapılınca dünkü eylem iptal oldu.
Normal şartlarda öğleden sonra saat 14:00’te limana gelmesi gereken feribot, Taşucu’ndan erken kaldırılarak, saatinden önce Girne Limanı’na vardı.

Mesai saatinde limana giriş yapan feribot yolcularının büyük bir bölümü gümrük görevlilerinin denetiminden geçti. Ancak saatler 14:00’ü gösterdiğinde, çalışanlar mesailerini tamamlayarak işi bıraktılar. Taşucu’ndan gelen geminin bir kısım yolcuları gümrük denetimi yapılmadan ülkeye giriş yaptılar.

SÜRE İSTEME SAMİMİ DEĞİL

Girne Limanı’na gelen liman ve gümrük çalışanlarının örgütlü olduğu KAMU-SEN, KTAMS, GÜÇ-SEN ve KAMU-İŞ yetkilileri, birikmiş ek mesai ücretlerini almadıkça ek mesai hizmeti vermeyeceklerini yinelediler.

Dört sendika adına basına demeç veren KAMU SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, Maliye Bakanı Ersin Tatar ile görüştüklerini, Bakan’ın ödeme için tekrar süre istediğini, ancak bundan önce birkaç kez daha süre verdiklerini ve ödeme yapılmadığını söyleyerek, “Süre istemede samimi değil” dedi.

SUÇ İŞLENİYOR

Mesai saatleri dışında gemilerin limana sokulması halinde suç işleneceğini ifade eden Özkardeş, bakanlığın gemi sahiplerinden aldığı ek mesai ücretlerini çalışanlara aktarmasının ardından çalışanların eskisi gibi hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı. Aynı eylem, bugün 14.00’den sonra Gazimağusa Limanı’nda yapılacak.
Bu haber 330 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER