Geçitkale Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hellim Festivali’nin üçüncüsü bugün başlıyor.
Belediye’den verilen bilgiye göre festival saat 19.00’da Polis Karakolu ile Atatürk Meydanı arasında yer alacak Kortej Yürüyüşü ile başlayacak.
Belediye Başkanı Kıvanç Buhara ve Başbakan İrsen Küçük’ün yapacağı açılış konuşmalarının ardından “En Lezzetli Hellim Yarışması” düzenlenecek ve konuklara taze hellim ikram edilecek. Gece Rüya Seven konseri ile son bulacak.
Festival programına göre 2 Eylül akşamı Rüzgâr “Zifiri” Konseri, 3 Eylül Cuma akşamı ise Çocuk Şöleni, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler isimli tiyatro gösterisi yer alacak. Tiyatroda gerçek cücelerin yer aldığı ifade edildi.
4 Eylül akşamı Break Dans ve Cyprus Hip Hop grubunun gösterileri yer alacak.
Hellim Festivali 5 Eylül Pazar akşamı “Miss 2010 Hellim Güzeli Yarışması” ardından da “Erol Büyükburç-Üte Büyükburç” ikilisinin konseri ile sona erecek.