Mihrişah SAFA
Sosyolog, yazar ve belgesel yapımcısı Semra Eren-Nijhar tarafından hazırlanan “Evrenin Şairi Osman Türkay' isimli kitap üçüncü baskısını yaptı.
Kıbrıs Türk Cemiyeti Yayınları tarafından basılan kitaba T.C Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in “Uzay Şairi Osman Turkay' başlıklı yazısı ve KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’nın “Unutulmaz Şairimiz Osman Türkay' başlığını taşıyan yazılar da dahil olmak üzere kitap genişletilerek yayınlandı.
İlk baskısı Şubat 2011’de yayınlanan kitap Uluslararası Şairler Akademisi tarafından “Milenyum Şairi” seçilen, iki kez Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen, ozan, şair, yazar ve araştırmacı Osman Türkay’ın şiirleri ve edebi çalışmalarının yer aldığı bu kitapta aynı zamanda yakın dostlarının, edebiyatçıların ve gazetecilerin kaleme aldıkları yazıların yanı sıra, Osman Türkay ile ilgili Mustafa ve Omay Gençsoy’la yapılan söyleşiler de bulunmaktadır.
Konuyla ilgili kitabın yazarı Semra Eren-Nijhar “Osman Türkay’ın çalışmalarını tanıtmak için gittiğim konferanslarda ve toplantılarda gün geçtikçe Türkay’in şiirlerine ve yazılarına ilgi artıyor. Amacım bu büyük şairimizin kitaplarının yine kitapçılarda yerini alarak diğer dünya şairleri gibi okunmasıdır. 3.baskısının en kısa zamanda tükeneceğinden hiç şüphem yok” dedi.