Balkanlarda işbirliğine doğru

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, hükümetinin Türk ve Yunan hükümetleriyle ortak toplantılar yapacağını açıkladı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, hükümetinin Türk ve Yunan hükümetleriyle ortak toplantılar yapacağını açıkladı.
Bulgaristan Ulusal Televizyonunda (BNT) yayımlanan 'Panorama' adlı programa katılan Borisov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5-6 Ağustos tarihlerinde hükümet üyeleriyle birlikte Bulgaristan'a geleceğini söyledi.
Borisov, bu ziyaret sırasında yapılacak karma bakanlar kurulu toplantısında iki ülke arasında gündemde olan birçok konunun ayrıntılı olarak ele alınacağını bildirdi.
Başbakan Borisov, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile de 27 Temmuzda aynı çerçevede ortak bir toplantı planladıklarını belirtti.
Borisov, 15 Temmuzda Rus Gazprom şirketinin yönetim kurulu başkan yardımcısı Aleksandar Medvedev ile bir araya gelerek doğal gaz aktarımı alanında iki ülke arasında var olan sorunların görüşüleceğini, 16 Temmuzda ise Bulgaristan ile yine enerji alanında ortak gündemi olan Sırbistan'ın Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile buluşacağını açıkladı.

Bu haber 1 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER