Tek çıkış erken çözüm

Birleşik Kıbrıs Partisi, “toplum olarak yok olmanın eşiğinde bulunan Kıbrıslı Türkler için tek çıkış yolunun erken çözüm olduğunu” belirtti.

Birleşik Kıbrıs Partisi, “toplum olarak yok olmanın eşiğinde bulunan Kıbrıslı Türkler için tek çıkış yolunun erken çözüm olduğunu” belirtti.
BKP Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ta erken çözümün Türkiye’nin önceliği olmadığını savunarak, “Türkiye, Ankara Anlaşması nedeniyle Aralık ayında AB ile kriz yaşamak istemiyor. AKP hükümetinin tüm çabası, Aralık ayını bir kazaya uğramadan yeniden atlatmaktır” dedi.

Korkmazhan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile eşgüdüm içinde “yılsonu çözüm” söylemiyle yapay bir çözüm havası oluşturulmaya çalışıldığını öne sürerek, “Türk tarafının müzakerelerde ortaya koyduğu ayrılıkçı ve iki ayrı devlete dayalı konfederasyonu ön gören önerilerinin erken çözüm umutlarını ortadan kaldırdığını” iddia etti.

Korkmazhan, “Kıbrıs’taki statükonun ömrünü uzatmak ve Türkiye’nin önünü açmak için Kıbrıslı Türklerin yeniden kullanılmak istendiğini” savundu.

“Kıbrıs’ın kuzeyinin Türkiye’nin arka bahçesine dönüştürüldüğünü” iddia eden BKP Örgüt Sekreteri Korkmazhan, “uyuşturucu, insan ticareti, cinayet ve tecavüz olaylarındaki artışla Kıbrıs Türk toplumunda büyük bir erozyon yaşandığını” belirtti.
Bu haber 8 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER