GELECEK GARANTİNİZ YOK!

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı basın camiasını en büyük sıkıntısını yineledi: Gazeteciler halen iş güvencesinden yoksun çalışıyor. Basın İş Yasası var ama yeterince uygulanmıyor, denetlenmiyor.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı basın camiasını en büyük sıkıntısını yineledi:
Gazeteciler halen iş güvencesinden yoksun çalışıyor. Basın İş Yasası var ama yeterince uygulanmıyor, denetlenmiyor.

11 Temmuz Basın Günü, önceki akşam Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin (KTGB) düzenlediği kokteylle kutlandı. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bazı bakan ve milletvekilleri ile basın çalışanları katıldı. 11 Temmuz 1989’da ilk Türk gazetesi Saded’in yayım hayatına başlaması nedeniyle kutlanan Basın Günü nedeniyle birlik lokalinde düzenlenen kokteylde “Meslekte 40 Yıl Onur Ödülleri” de verildi.

BASININ GELECEK GARANTİSİ YOK

Gecede konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, çok önemli bir görev yürüttüklerine işaret ettiği basın çalışanlarının gününü kutlarken, KKTC’nin demokratik bir ülke olduğunu göstermesi bakımından da basının özgürce yazılarını yazmasının önemli olduğu kaydetti.
Basın çalışanlarının, KKTC’de ve dünyada olanların halkın bilgilerine getirilmesi bakımından da büyük bir hizmeti yerine getirdiklerini belirten Eroğlu, “Bu kadar önemli bir görevi yapan arkadaşlarımızın bir gelecek garantisinin de pek fazla olduğunu söylemek mümkün değildir” diyerek Basın Yasası’nın uygulanması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Eroğlu şöyle konuştu:


BASIN YASASI YENİDEN ELE ALINMALI

“Bu yasanın uygulanması, basıncılarımız, basınla ilgilenen kardeşlerimiz açısından fevkalade önemlidir. Hükümet başkanı Sayın Başbakan da buradadır, bu Basın Yasası’nı tekrar ele alarak uygulanabilir şekle getirmekte yarar vardır diye düşünüyorum, eğer basıncılarımız da aynı görüşteyse.

Neticede herkes bir uğraş vermektedir ve bu uğraşlarının sonucunda da geleceğini düşünmektedir. Gelecek endişesi içinde olan basıncılarımızın özgür iradelerini yansıtmaları kolay olmuyor. Dolayısıyla basınla uğraşan arkadaşlarımızın özgür iradelerini yansıtabilecekleri bir ortamı yaratmakta yarar vardır. Bu da yasayla mümkün hale gelir.”
Eroğlu, gecede, ödül almaya hak kazananları da kutlarken genç gazetecilerin de bir gün sıranın onlara da geleceğini; bir gün emeklilik yaşına geleceklerini bilmeleri gerektiğini söyledi. Ödülün teşvik olduğunu ifade eden Eroğlu, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nden, başlattığı bu ödül dağıtımını sürdürmesini istedi.

YASA UYGULANMIYOR

KTGB Başkanı Cenk Mutluyakalı, basının geçmişinin çok eskilere dayandığını, buna rağmen arzu edilen kurumsallaşmaya ve demokratikleşmeye sahip olmadığını ifade ederek, bu günü bunun burukluğuyla kutladıklarını kaydetti. Gazetecilerin halen iş güvencesinden yoksun çalıştığını söyleyen Mutluyakalı, “Basın İş Yasası var ama yeterince uygulanmıyor, denetlenmiyor” dedi. Mutluyakalı, basın gününü tüm bu sorunların gölgesinde ancak umutla kutladıklarını ifade ederek tüm medya çalışanlarının gününü kutladı.
Mutluyakalı, “özgür, demokratik, çağdaş basın; temiz gazetecilik için demokrasi, barış, insan hakları nöbetimizi sürdüreceğiz” dedi.


10 gazeteciye onur ödülü

Basın Kokteyli’nde 'Meslekte 40 Yıl' ödülleri şu gazetecilere verildi: Özcan Özcanhan, Özer Hatay, Akay Cemal, Sami Taşarkan, Ahmet Tolgay, Halil Kaymaklılı, İsmet Kotak. Ödüle layık görülenlerden Bilbay Eminoğlu, Arif Hasan Tahsin ve Saffet Soykal ise geceye katılmadıklarından ödüllerini alamadılar.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali’nin yer aldığı ve birliğin eski başkanı merhum Mehmet Ali Akpınar’ın adı verilen sokağın açılışı da yapıldı.
Sokağın açılışını LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları; Akpınar’ın eşi Ümral Akpınar ve oğlu Yağış Akpınar’la birlikte gerçekleştirdi.
Bu haber 1076 defa okunmuştur
  • ahmet faruk kızıl toprak   tc - 14.07.2010 londuralı u k kardeşım ya elıne saglık nasılda tarıf edıyon kıprıs halkını senı candan kutlarım ınakı keşke herkesde senın gıbı mert olsa kıprıs 1 degıl 2 kıprsız olur amam nerde o kalıtelı ınsanlar ben göremıyom
  • Cevirde gaz yansin Cevdet  Guzelyurt - 14.07.2010 UBP HÜKÜMETİ, En uzun süreli hükümet etme erkine sahip bir parti olarak çeşitli kararların altında imzanız bulunmaktadır. Eğrisiyle doğrusuyla bu ülke insanının sosyolojik yapısının oluşmasında en büyük katkı sizlerindir. Bugün geldiğimiz noktada “neremiz doğru” diye soruyorsanız bunun baş sorumlusu olduğunuzu da kabul etmeniz gerekmektedir.
  • KKTC DEKI MEVCUT DUZEN ! LONDRALI  U.K - 14.07.2010 KKTC DE NEYIN GARANTISI VARDIR DA , BASININ DA GELECEK GARANTISI OLSUN ?? HERSEY SAHTE , YALAN , GUVENILIR DUZEN POLITIKA DIYE BIRSEY YOK .. VERILEN ODULLER BILE SAHTE VE YALAN ....

:

:

:

:

DİĞER HABERLER