Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi Hastanesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, tıbbi çalışmaları ve tedavi konularını geliştirmek amacını hedefleyen işbirliği anlaşması, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Elşad Abdullayev tarafından imzalandı.
YDÜ Kurucu Rektörü Günsel imza töreninde, protokolün şimdiye kadar imzalanan stratejik işbirliği anlaşmalarından farklı olarak, ilk kez sağlık bilimleri alanında olduğunu söyledi.Günsel, bu anlaşma sayesinde iki üniversitenin farklı yanlarını birbirine aktarmasıyla tıp alanında önemli adımlar atılacağına inandığını vurguladı.
ALTYAPISI ÇOK İYİ
Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Elşad Abdullayev de, Yakın Doğu Üniversitesi’nin özellikle tıp alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek, dünya çapında bir hastane ve üniversite ile işbirliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Abdullayev, YDÜ Hastanesi’nin dünya standartlarında bir hastane olduğunu ve sadece Kuzey Kıbrıs’a değil tüm dünyaya hizmet verebilecek kapasitede bir alt yapıya sahip olduğunu söyledi.
İşbirliği protokolü çerçevesinde Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi Hastanesi doktorlarının niteliklerini geliştirmek için Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet içi eğitim kursları düzenlenecek; özellikle kanser ve kalp hastalıkları için Azerbaycan Uluslararası Üniversite Hastanesi’ne başvuran hastaların tetkik ve tedavileri Yakın Doğu Üniversite Hastanesi’nde yapılabilecek.