Sorunlar yaşadığı eşi Nuri Demir’den intikam almak için tuzak kuran Gülbahar Demir ile ona yardım eden Zafer Cafoğlu ile Ahmet İçin teminat ile serbest kalırken, Ertuğrul Zan hapsi boyladı
Suna ERDEN
Lefkoşa’da Nuri Demir’den intikam almak için komplo kuran Gülbahar Demir, ona yardım eden Zefar Cafoğlu, Ahmet İçin, Ertuğrul Zan ve olayla bağlantılı tutuklanan Fırat Deniz aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Gözaltında bulunan 5 zanlı, teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Dün yapılan duruşmada, Demir, Cafoğlu, İçin ve Deniz’in yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, ayrıca zanlılar Demir, Cafoğlu ve Deniz’in 5’er bin TL nakdi teminat yatırmasına ve birer kefilin 30’ar bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.
KAÇAK HAPSE GİTTİ: Planı uygulamaya koyan Ahmet İçin’in ise iki kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmasına karar verilirken, Ertuğrul Zan, KKTC’de kaçak durumda olduğu için yargılanıncaya kadar 3 ayı süreyle cezaevine gönderildi.
BU SUÇLARI İŞLEDİLER: Nuri Demir’e komplo kuran Gülbahar Demir ile Ertuğrul Zan, uyuşturucu madde alma, suç işlemek için ortaklık kurmak, Zafer Cafoğlu, uyuşturucu madde tasarrufu ve suç işlemek için ortaklık kurmak, Ahmet İçin’in, uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf, suç işlemek için ortaklık kurmak ve Polise yalan bilgi vermek suçlarından dolayı yargılanacaklar.
GÜNDE 2 PAKET: Aleyhinde, uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlaması getirilen Fırat Deniz ise, uyuşturucu madde kullandığını; gün de 2 paket Bonzai içtiğini ve tedavi olmak için mahkemenin kendisine yardım etmesini istedi.
BİR OLUP KOMPLO KURDULAR: Gülbahar Demir, sorunlar yaşadığı eş Nuri Demir’den intikam almak için Zafer Cafoğlu’ndan yardım istemiş, bunun üzerine Cafoğlu, Ahmet İçin ile temasa geçerek konuyu aktarmıştı. Ahmet İçin,2 bin TL karşılığında Nuri Demir’in aracına uyuşturucu madde yerleştirebileceğini söylemiş, Cafoğlu, bunu Gülbahar Demir’e iletmişti. Paranın bir kısmını alan İçin, Ertuğrul Zan’ı devreye sokup, Fırat Deniz’den uyuşturucu madde satın almıştı.4 Ekim gecesi saat 12.10 sıralarında Cafoğlu, İçin ve Zan, temin edilen uyuşturucu maddeyi Nuri Demir’in su tankerine koyup polisi arayarak ihbarda bulunmuştu. Ancak başarılı bir soruşturma yürüten polis, gerçek suçluları ortaya çıkarmıştı.