‘PROPAGANDA AMAÇLI İÇİ BOŞ İDDİALAR’

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Mehmet Dolmacı, Rum lobisinin girişimleriyle 7 bin Avusturyalı öğrencinin ülkemize gelmesinin engellenmesini değerlendirdi. Dolmacı, Rum tarafının ülkemize gelen turistlerden rahatsız olduğu için bu tarz girişimlere başvurduğunu iddia etti.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Mehmet Dolmacı, Rum lobisinin girişimleriyle 7 bin Avusturyalı öğrencinin ülkemize gelmesinin engellenmesini değerlendirdi. Dolmacı, Rum tarafının ülkemize gelen turistlerden rahatsız olduğu için bu tarz girişimlere başvurduğunu iddia etti.

Esra TÜRKEL
2012 yılında ülkemize gezi yapmayı planlayan 7 bin civarında Avusturyalı öğrencinin, Güney Kıbrıs Avusturya Büyükelçiliği ve Rum lobisinin engellemeleri nedeniyle KKTC’ye gelmeyi iptal etmeleri turizmcilerimizden de tepki gördü. Rum basınında yer alan iddiaları değerlendiren Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Mehmet Dolmacı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘TURİSTLERİMİZİ SİGORTALIYORUZ’: Rum basınında yer alan bu iddiaların KKTC’nin karşılaştığı ilk iddia olmadığına vurgu yapan Dolmacı, Rumların KKTC’yi ziyaret edecek Avusturyalı öğrencilere ‘KKTC güvenli değil, başınıza gelebileceklerden mesul değiliz’ sözlerine şu şekilde yanıt verdi: “Bugün Rum tarafına bakarsanız KKTC’nin daha güvenli bir ülke olduğunu göreceksiniz. Şu ana kadar gelen turistlerin başına gelen ciddi bir olay yaşanmadı. Rum tarafında turistler daha fazla olayla karşı karşıya kalıyorlar. Sağlık yönünden de ülkemize gelen turiste sağlık sigortası sağlıyoruz.”

‘KIBRIS SORUNU ÇÖZÜLMEDİKÇE BÖYLE SÜRECEK’: Güney Kıbrıs’ın özellikle son dönemde ülkemize gelen turist sayısında artış olmasından rahatsızlık duyduğunu ifade eden Dolmacı, bu söylemlerin ardında yatan nedenin bu olduğunu belirtti. Dolmacı ayrıca, bu tür propagandalarla karşılaşmamak için ellerinden geleni yaptıklarını ancak Kıbrıs sorunu çözülmedikçe Güney Kıbrıs’taki politikacıların bu şekilde Kuzey’e baskı yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Bu haber 595 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER