Girne’de yapılan operasyonla 20 bin 500 Euro sahte para ele geçiren polis, piyasa sürülen sahte banknotların izini sürüyor
Suna ERDEN
Girne’de gerçekleştirilen operasyon sonucu sahte para tasarrufu suçlamasıyla gözaltına alınan ve mahkeme kararı ile 3 gün süre ile polis nezaretinde bulunan Ürdünlü Ahmad Mahmoud Abuhamed ile Taner Işıklar dün ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. Sağlık sorunları nedeniyle bir önceki duruşmaya getirilmeyen Cantaş Yeşilpınar, doktor gözetiminde olduğu ve bu nedenle dün yapılan duruşmaya da getirilmediği öğrenildi.
SAHTE EURO’LARIN İZİ SÜRÜLÜYOR: Ek tutukluluk duruşmasında, zanlıların 10 Kasım’da yapılan operasyonla gözaltına alındıkları ve mahkeme kararı ile 3 gün polis nezaretinde tutulduklarına vurgu yapılarak, 3 gün içerisinde soruşturma kapsamında yapılan çalışmalara dair bilgi verildi. Verilen bilgilere göre, polis birçok kişi ile görüştü ve çeşitli yerlerde arama yaptı. Ayrıca, piyasaya sürülen sahte Euro’ların izini süren polis, suçla bağlantılı şahısları da tespit etmeye çalıştı.
SUÇ ORTAKLARI ARANIYOR: Ancak 3 gün süre zarfında kayıp emarelere ve suçla bağlantılı kişilere ulaşamayan polis, soruşturma kapsamında zanlıların 8gün daha tutuklu kalmasını talep etti.8 günlük süre içerisinde kayıp emareleri bulmayı hedefleyen polis, suça bulaşmış kişileri de tespit etmeye çalışacak.
ONUN ÜSTÜNDEN ÇIKMADI: Sahte Euro meselesi ile ilgili soruşturmayı yürüten polis, zanlı Mahmud Abuahmed ile zanlı Cantaş Yeşipınar’ın tasarrufunda sahte Euro bulunduğunu belirtirken, zanlı Işıklar’ın üzerinde sahte para bulunmadığı ifade etti. Öte yandan sağlık sorunları nedeniyle Girne Akçiçek Hastanesi’nde doktor kontrolünde olan zanlı Yeşilpnar’ın, şeker seviyesinin düzensiz olduğunu, dengelemek açısından kontrol altında olması gerektiği bilgisini veren polis, zanlının bu nedenle duruşmaya getirilmediğini söyledi.
SEKİZ GÜN DAHA TUTUKLULAR: İddialar ve olgular aktarıldıktan sonra kararını açıklayan yargıç, meselenin ciddiyetine vurgu yaptı ve soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini söyledi. Yargıç, zanlı Abuhamed ile zanlı Işıklar’ın polis nezaretinde, zanlı Yeşilpınar’ın ise taburcu oluncaya kadar doktor kontrolünde, taburcu olduktan sonra poliste 8 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi. Aldığı bir ihbar üzerine operasyon düzenleyen polis, 50’lik banknotlar halinde 20 bin 700 Euro tutarında sahte para ele geçirmiş, meseleyle ilgili olarak Ahmad Mahmud Abuhamed, Taner Işıklar ve Cantaş Yeşilpnar şüpheli olarak gözaltına alınmıştı.