ISO 22000 Garanti Belgesi ile Çatalköy Girne anayolunda 4. Şubesini merkez binası olarak açan Yalçın Kasap hem teknoloji hem de hijyen konusunda Avrupa Birliği’ne hazır
MİSLİ KADIOĞLU
Kurumsal bir kimlik oluşturan Yalçın Kasap Girne Çatalköy Yolu üzerinde 4. Şubesini de halka sundu. Yalçın kasap, hayvan seçiminden başlayarak halka sağlık ve temizlik koşullarına uygun şekilde verdiği hizmeti veteriner kontrolünde yapıyor. İSO 22000 Garanti belgesi olan Yalçın Kasap Avrupa standartlarında mekan, şık ve tecrübeli elemanlar, teknoloji ve ürünlerin denetimini sağlayan veteriner hekim, sağlık koşullarına uygun hizmetiyle Avrupa Birliği’ni bekliyor.
İSO 22000 GARANTİ BELGESİ
İso 22000 Garanti Belgesi alıncaya kadar bütün önerilere uyarak sağlık koşullarına uygun şekilde inşa edilen binada örnek teknoloji kullanılmasının yanında halka hijyenik ve sağlıklı et sunmak için tüm koşulların sağlandığını kaydeden Yalçın Kasap’ın sorumlusu Veteriner Hekim Mustafa Zaim, yerlerin epoksi denilen mikrop barındırmayan maddeden döşendiğini ve binanın duvarlarının da anti bakteriyel boyalarla yapıldığına hatırlatarak, Avrupa standartlarında bir teknoloji kullandığını söyleyerek halkın memnuniyeti ve halkın sağlığının önceliklerinden bahsetti.
HER AŞAMASI VETERİNER KONTROLÜNDE
her şeyin büyük bir titizlik ve özenle yapılıp düzenlenen Yalçın Kasap’ta hayvan seçiminden kesimine kadar her aşamada veteriner hekim kontrolünde yapıldığından bahseden Zaim, hayvanların besi çiftliğinde özel besiye tabi tutulduktan sonra mezbahada kesildiğini ve ardından da merkez binasının altındaki soğuk hava deposunda tutulduğunu anlattı. Zaim, hayvan seçiminde en iyi hayvanı alıp her aşamasında en sağlıklı şekilde halka sunduklarını kaydetti. Bundan sonraki aşamalarda et ürünlerinin üretiminin farklı aşamalarını da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Zaim, salam, sosis, sucuk gibi ürünleri hiçbir katkı maddesi ve kimyasal madde kullanmadan halkın tüketimine sunacaklarına dikkat çekti.
YALÇIN KASAPTAN ÖNERİLER
Sağlıklı, temiz ve taze et üretiminde örnek teşkil eden Yalçın Kasap et alırken mutlaka mühürlü olup olmadığına bakılması konusunda uyardı. Ülkede hem kaçak eti hem de mezbaha dışında, kontrolsüz kesilen hayvanlar satan kasapların bulunduğunu bildirerek ucuz ete rağbet edilmemesi gerektiğini söyledi.