1961 -62 ders yılında Yeşilköy ilkokulu

1961 -62 ders yılında Yeşilköy ilkokulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1961 -62 ders yılında Yeşilköy ilkokulu
1961 – 62 ders yılında çekilen hatıra fotoğrafında, Yeşilköy İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri görülüyor.Fotoğraftaki öğrenciler altı sınıftan oluşuyordu. Birinci, ikinci ve üçüncü sınıfları Aykan Dağlı ( merhume ), dördüncü, beşinci ve altıncı sınıfları ise, eşi Sinan Dağlı okutuyordu. Dağlı çifti, 1960’dan 63’e kadar burada öğretmenlik yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meriç ilkokulu’ndan bir kare
1959 – 60 ders yılı…Meriç İlkokulu’nda bir 23 Nisan günü…Milli kıyafetli, dans kıyafetli ve ellerinde Türk bayraklarıyla, Meriçli öğrenciler… O yıllarda Meriç İlkokulu’nun yaklaşık 75 öğrenci vardı. Birinci ve ikinci sınıfları Refika Taşer ( solda ), üçüncü ve dördüncü sınıfları Sinan Dağlı ( ortada ), beşinci ve altıncı sınıfları ise Mehmet Lisaniler ( eski ilköğretim müfettişi ) okutuyordu. Bu değerli fotoğrafları bizimle paylaşan Sinan Dağlı Hoca, hakkında bilgi verecek olursak:1940 yılında Tatlısu’da ( Mari ) doğan Sinan Hoca, ilkokulu Tatlısu, ortaokulu Larnaka ve liseyi de LTL’de okudu.1959 yılında ise Öğretmen Koleji’nden mezun oldu. 31 yıl öğretmenlik yapan Sinan Hoca, sırasıyla şu okullarda görev yaptı.1959 – 60 Meriç İlkokulu, 60 – 63 Yeşilköy İlkokulu, 63 – 69 Akıncılar İlkokulu, 69 – 70 Serdarlı İlkokulu, 70 – 71 Çukurova İlkokulu, 71 – 72 Topçuköy İlkokulu, 72 – 73 Sandallar İlkokulu, 73- 74 Karakol İlkokulu, 75 Şubat’ında Demirhan İlkokulu, 75 – 78 Şht.Salih Terzi İlkokulu, 78 – 85 Balıkesir İlkokulu, 85 – 89 Şht.Doğan Ahmet İlkokulu (Burada 2 yıl müdür muavinliği yaptı ) ve 89 – 90 Tatlısu İlkokulu. Sinan Hoca, 1990 yılında ise emekliye ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Akıncılar ilkokulu öğretmenleri
1964 – 65 ders yılında Akıncılar İlkokulu’nda görev yapan öğretmenler…O yıllarda çevre köylerden göçmenlerin gelmesi ile Akıncılar’ın nüfusu çok artmış ve 3000’e yaklaşmıştı. Nüfusun artması ile birlikte öğrenci sayısı da artmıştı. Okuldaki öğrenci sayısı 350 civarında idi ve 6 sınıf da çift şubeydi.O yılki Akıncılar İlkokulu öğretmenleri şu isimlerden oluşuyordu. Ön sıra ( soldan sağa ): İbrahim Özer, Kemal Atakan, Fikri Karayel ( müdür ), Mustafa Cemal Alp, Nejat Kocaismail ve Sinan Dağlı. Orta sıra ( soldan sağa ): Herkül Hanım, Nazife Hanım, ismi hatırlanamadı, Fatma Hanım ve Semra Hanım. Arka sıra ( soldan sağa ):Taşkent Hanım, Günay Hanım, ve Latife Hanım.En sağdaki hocanımın ismi hatırlanamadı.
Müdür Fikri Karayel ve Sinan öğretmenin dışındaki diğer öğretmenlerin hepsi de Akıncılarlı idi. Baf Arodezli olan Mustafa Cemal Alp Hoca ise Akıncılar’a evlenmişti. Kısaca o da Akıncılarlı sayılırdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tatlısulu gençler folklor kıyafetleriyle
1955 yılındaki 19 Mayıs gösterileri için, Güneydeki Tatlısu ( Mari ) köyüne, civardaki Türk köylerinden birçok insan gelir.Tatlısu sahasında düzenlenen gösterilerde, çeşitli spor müsabakaları yapılır ve folklor oynanır. Bir grup Tatlısulu gençten oluşan folklor ekibinde, soldan sağa şu isimler yer alıyordu. Kazım Ali, Sinan Dağlı, Ali Dalgalan ( LTL’de öğrenci idiler ), Şeref Özsoy ( Liseyi yeni bitirmişti, ekibin sorumlusu idi ), Hüseyin Eserol ve Hüseyin Ertuğrul ( LTL’de öğrenciydiler ).
Öndeki kişi ise, eski Sayıştay başkanı ve KKTC’nin ilk ombudsmanı Nail Atalay idi.O gün hakemlik görevinde bulunan Nail Atalay, o dönemde LTL’de sekreter idi.
( Fotoğraflar ve bilgi Sinan Dağlı )

Bu haber 488 defa okunmuştur

:

:

:

: