Ülkemizdeki kuraklık, ekolojik dengenin çökmesine neden oluyor. Kuruyan su kaynaklarının etrafındaki canlılar yok oluyor
VOLKAN KARACA
Lefkoşa Şirinevler bölgesinde bulunan göl, bataklığa döndü. Küresel ısınma, plansız yapılaşma, su kullanımındaki yanlış politikalar yüzünden kuruyan göllere bir yenisi daha eklendi. Yıllar önce su seviyesinin metrelerle ölçüldüğü gölde şu an santimle ölçüm yapılıyor. Çevre halkının eskiden balık tuttuğu gölde artık sadece su birikintileri ve kuruyan gölün üzerinde balık ölüleri yer alıyor.
ÖLÜ BALIKLAR TEHLİKE SAÇIYOR
Yetkililerin bu konuya yeterince ilgi göstermediğini belirten vatandaşlar ülkede su kaynağının kalmayacağını ve her yerin çöl olacağı inancında olduklarını söylüyor. Çevre halkı, bölgenin önceden yemyeşil ağaçlar ile dolu bir bölge olduğunu, maalesef kuruyan göl ile birlikte ağaçlarında kuruduğunu ve artık geriye kurumuş topraktan başka hiçbir şeyin kalmadığını belirtiyor. Göl etrafında canlıların bir bir yok olduğunu, göl içerisin yaşan balıkların ölmeye başladığını söylüyor. Eskiden balık tutulan gölün artık çocuklar için oyun alanı olduğunu, bazı kimselerin ölerek su yüzüne çıkan balıkları toplayarak yediklerini, ciddi sağlık sorunlarının baş göstermeye başlamasından korktuklarını belirtiyor. Vatandaşlar yetkilileri bir an önce çalışmaya davet ederek bu soruna bir çözüm bulmaları konusunda uyardı.
RADAR CEZASINDA TAHSİLAT MANTIĞI!
DUALAR BİLBAY EMİNOĞLU İÇİN
İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündemindeki yasa tasarısını görüştü
Arıklı: “Uluslararası başarı kazanan sporcularımız ülkemizin pırlantalarıdır”
Narenciye Üreticileri Birliği: “Ürün ödemeleri bir an önce başlamalı, hükümet kaynak yaratmalı”
Meclis Başkanı Öztürkler, Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’yi kabul etti
TCMB faiz kararını yarın açıklayacak
Bir Yaz Gecesi Rüyası, dün akşam Girne Amfi Tiyatro’da sahnelendi
Kimliksizler Derneği bilgilendirme toplantısı düzenledi