20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nda şehit olan Ömer Yıldırım‘ın oğlu, 39 yıl sonra hiç görmediği babasının kabrini ziyaret etti:
20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nda 50’nci Piyade Alayı 2’nci Taburunda Pladini bölgesinde şehit olan Ömer Yıldırım‘ın oğlu ilk kez babasının Karaoğlanoğlu şehitliğindeki kabrini ziyaret etti.
Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, babası Ömer Yıldırım şehit olduğu zaman oğlu Yadigar Yıldırım anne karnında 6 aylık idi. Yadigar Yıldırım, eşi Yurdagül Yıldırım ve oğlu Ömer Yıldırım, Dernek Başkanı ile Karaoğlanoğlu’ndaki şehitliği ziyaret etti. Oğlu Yadigar Yıldırım “Babam bu vatan için şehit düştü. Ne güzel ki en büyük mertebeye ulaştı. Vatan sağolsun. Allah bu mertebeyi herkese nasip etsin” dedi.
“BENDE DEDEM GİBİ ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM”
Torunu Ömer Yıldırım ise dedesi için; “Dedem vatan topraklarında şehit oldu, bende dedem gibi şehit olmak istiyorum” dedi. Daha sonra Dernek binasında şehidin oğlu Yadigar Yıldırım’a derneğin Madalyası ve Onur Belgesi takdim edildi.