Dev-İş, müzakere sürecine destek çağrısı yaptı

Dev-İş, Kıbrıs sorununda 3 Eylül’de başlayan müzakere sürecinin başarıyla sonuçlanması için emek ve demokrasi güçlerini destek vermeye çağırdı.

Dev-İş, Kıbrıs sorununda 3 Eylül’de başlayan müzakere sürecinin başarıyla sonuçlanması için emek ve demokrasi güçlerini destek vermeye çağırdı.

Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis yaptığı açıklamada, Kıbrıslıların Taksim ve Enosis politikaları yüzünden çok acılar çektiğini belirterek, “Fanatik ayrılıkçı odakların son günlerde başlattıkları ‘devlet ve bayrak edebiyatına’ taviz verilmemeli, açık tavır konmalı” dedi. Bu konuda Türk-Rum ilerici ve çözümden yana güçlere büyük görevler düştüğünü belirten Seyis, “Kıbrıslıların büyük çoğunluğu BM kararlarına bağlı iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliği olan Birleşik Federal Kıbrıs’a destek vermektedir. Devam eden yeni görüşmeler bu temel zemin ve esaslar üzerinde sürdürülüp sonuçlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Barışın sağlam ve yıkılmaz bir bina gibi inşa edilmesi gerektiğini dile getiren Seyis, “Bu sürecin hiç de kolay olmadığını biliyoruz. Ancak hiçbir mazaret Birleşik Federal Kıbrıs’ın gerçekleşmesini engellememelidir” dedi
Bu haber 18 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER