Aykut, “Sözleşme İki Tarafı Korur”

Lefke Türk Spor Kulübü’nün 22 yaşındaki savunma oyuncusu Aykut Esmeraslan, “Futbolcu sözleşmeleri kulüp ile futbolcu arasında bir bağ oluşturur ve iki tarafı da korur” dedi

Lefke Türk Spor Kulübü’nün 22 yaşındaki savunma oyuncusu Aykut Esmeraslan, “Futbolcu sözleşmeleri kulüp ile futbolcu arasında bir bağ oluşturur ve iki tarafı da korur” dedi

Futbolcular Derneği’nin Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan (KTFF) talep ettiği futbolcu sözleşmelerine, Lefke Türk Spor Kulübü futbolcusu Aykut Esmeraslan’dan ilginç bir bakış açısı geldi, “Kulüp ile futbolcular arasındaki bağ olur.”
Lefke Türk Spor Kulübü’nün 22 yaşındaki savunma oyuncusu Aykut Esmeraslan, sözleşmelerin futbolcuları korumaya yönelik olduğu gibi, kulüp çıkarlarını da koruduğunu iddia etti.
Esmeraslan, “Futbolcu sözleşmeleri kulüp ile futbolcu arasında bir bağ oluşturur ve iki tarafı da korur. Futbolcu parasını alamayınca sözleşmeyi fes edebildiği gibi, kulüp de antrenmanlara çıkmayan, kart cezası alan futbolcularına ceza verebilir” dedi ve ekledi “Dışa açılım çalışmaları devam ederken, Dünya Futbol Federasyonu’nun kurallarına uymalıyız. Futbolcu sözleşmeleri de bunlardan biridir.”
Yabancı statüdeki futbolcularla sözleşmelerin yapıldığına da dikkat çeken Aykut Esmeraslan, “Bu sözleşmeler yapılıyor. Çünkü bu futbolcuların istedikleri zaman kulübü bırakıp gitmelerini önler. Böylesi bir durumda bir kez daha ülkemizde futbol oynayamayacaklarını bilirler” şeklinde konuştu. ( Fotoğraflar: Çağla Sergil)

Bu haber 9 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER