Başbakan Davutoğlu, 'HDP, PKK terörünü kınamadığı sürece millet ve bizim nezdimizde sanık sandalyesindedir, hesap verme makamındadır' dedi.
Başbakan Davutoğlu, 'HDP, PKK terörünü kınamadığı sürece millet ve bizim nezdimizde sanık sandalyesindedir, hesap verme makamındadır' dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'dan bugüne 657 terör olayı gerçekleştirildiğini, DAEŞ , PKK ve DHKP-C'nin eşzamanlı saldırılara başladığını belirtti. Davutoğlu, 'Üç ayaklı saldırının hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, demokrasimizdir, insan haklarıdır. Saldırıların ikinci hedefi kamu düzeni, üçüncü hedefi Türkiye'nin uluslararası itibarıdır' diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, 'Bazıları ortak deklarasyon çağrımıza cevap vermemiş olsalar da AK Parti kadroları ayaktayken Türk demokrasisi ayaktadır, ayakta olmaya devam edecektir' dedi.
Davutoğlu, 'Herkes tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koymak zorundadır. Tavırlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyarlarsa DEAŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü de kınamaya cesaret ederlerse, biz de onların çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz' diyerek, 'Bunları yapmadıkları sürece millet nezdinde de bizim nezdimizde de sanık sandalyesindedirler, hesap verme makamındadırlar. İşte çağrımız açık; gelin açık bir şekilde teröre karşı tavır sergileyin, hep beraber dörtlü deklerasyonu açıklayalım' şeklinde konuştu.