Kıbrıs Türk Global Compact Ağı Cenevre’ye Gidiyor

Gönüllülük esası ile çalışan Küresel Sözleşme Ağı’na üye olan Cypri Cola, Dağlı Trading, Kuzey Kıbrıs TURKCELL ve Tekser ltd. yetkilileri Kıbrıs Türk Global Compact ağını temsilen Cenevre’ye gidiyor

 

 BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon önderliğinde gerçekleşecek toplantı, BM tarafından liderlik ve evrensel vatandaşlık konularında bugüne kadar düzenlenen en geniş ve en önemli etkinlik olma özelliği taşıyor. İş Dünyasından liderlerin, Dünya’nın çeşitli ülkelerinden 50’den fazla Bakan, sivil toplum ve çalışan hakları kuruluş başkanlarının katılacağı toplantıda geleceğin pazarının nasıl olması gerektiği konuları tartışılacak. Küresel Sözleşme, eski Genel Sekreter Kofi Annan tarafından 1999’da Davos’ta yapılan Dünya Ekonomi Formu sırasında, dünyadaki ekonomi liderlerine yaptığı evrensel vatandaşlıkta ortak hareket etme çağrısı ile doğdu. 26 Temmuz 2000’de New York’ta kurulan bu inisiyatife üye olan 100 ülkeden 3000 firma ve sosyal kuruluş,  sözleşmenin 10 prensibini oluşturan insan hakları, işgücü standartları, çevre ve bozulmaya karşı önlemler alma konusunda ortak imza attı.

Kıbrıs’ta sadece Kıbrıslı Türklerden oluşan bu Küresel Sözleşme Ağı, 2006 Temmuz ayında BM Özel Temsilcisi Michael Möller, Ticaret Odası Başkanı Erdil Nami, Sanayi Odası Başkanı Musa  Sönmezler’in katıldığı bir törenle resmen kuruldu. Sözleşme ağında toplam 18 üye firma bulunuyor.

Bu haber 1 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER