İsrail ile petrol temasları

Rum yönetimi, Mısır’dan sonra İsrail ile de petrol diyaloguna başlıyor.

Rum yönetimi, Mısır’dan sonra İsrail ile de petrol diyaloguna başlıyor.

Haberi, ‘güvenilir kaynaklara’ dayanarak veren Fileleftheros Gazetesi, Rum Yönetimi’nin, iki ülkenin deniz bölgeleri arasındaki münhasır ekonomik bölgenin belirlenmesi için Mayıs ayından itibaren resmi olarak diyaloğa başlayacaklarını yazdı.

SIRADA LÜBNAN VE SURİYE VAR

Doğu Akdeniz petrolleri konusundaki görüşmelerin şimdi ve resmi olarak başlayabilmesine yönelik, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ikili ilişkilerin memnuniyet verici bir derecede ilerlediğini belirten gazete, Güney Kıbrıs’ın, Mısır ile yaptığı anlaşmadan sonra Lübnan ve Suriye ile olan münhasır ekonomik bölgelerin belirlenmesine yönelik müzakerelere gittiğini anımsattı.
Gazete, önümüzdeki haftalar içinde Güney Kıbrıs’ın Lübnan ile hidrokarbon yataklarının belirlenmesine yönelik çalışmaların yapılacağı bölgeye ilişkin ekonomik hakların ve münhasır ekonomik bölgenin düzenlenmesiyle ilgili diyalogların yapılmasının beklendiğini kaydetti.

İSRAİL ÇOK ÖNEMLİ

Habere göre, İsrail’in bölgedeki rolü ve İsrail’in -benzer anlaşmalar yapılmasını önlemeye çalışan- Türkiye ile olan ilişkilerinden dolayı Kudüs ile anlaşmaya varmanın, Güney Lefkoşa için büyük bir önemi var.

Gazete, Türk Deniz Kuvvetleri’nin, geçmişte, güç gösterme çabası içerisinde Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki deniz bölgesine gemi gönderdiğini de anımsattı.
Bu haber 7 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER