UBP’nin 21. Olağan Kurultayı’nda başkanlık yarışı 2. Tura kaldı
İlk turda hiçbir adayın yüzde ellinin üzerine çıkamaması, adaylardan Ersin Tatar ve Hüseyin Özgürgün’ün en çok oyu alan iki aday olması sebebiyle, dün başlayan başkanlık yarışının haftaya kaldığı, önümüzdeki hafta yapılacak seçimde ise en çok oyu alan adayın seçileceği öğrenildi.
Gazetemiz baskıya girerken henüz daha sandıkların %25’i açıldığından, bu orana göre Ersin Tatar’ın %38, Hüseyin Özgürgün’ün ise %28 oranında oy aldığı görülüyordu. Diğer adaylara fark atan Tatar ve Özgürgün, bu sonuçlara göre haftaya yapılacak 2. Turda yeniden yarışacaklar.
Ancak Hüseyin Özgürgün’ün daha önce bir kanalda yaptığı açıklamada, böyle bir durum karşısında partinin bekası için istifa edebileceği iddiası yer almıştı. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse, Ersin Tatar’ın başkanlığı 2. Tura kalmadan kesinleşmiş olur.