Bu ay gerçekten yoğun bir ay oldu. Özellikle son hafta... Bahara girerken ruhların coşkusu ve insanın hareketlenme isteğinden de kaynaklandığını düşünüyorum.
GİRNE BELEDİYESİNİN ŞİİR GÜNÜ
21 Mart akşamı Pasha Otelin üst katındaki konferans salonunda KKTC'in araştırmacı- yazar ve şairlerinden Neriman Cahit ve Mahmut İslamoğlu hocamıza saygıyla diyerek onlara armağan edilen gecede LİRİK ŞİİR GRUBU, harika şiirlere yer verdiler. Türk Edebiyatının ustalarından seçilerek hazırlanan program Mahmut İslamoğlu'nun konuşması ile sona erdi.
Yüreklerimiz şiirle doyuruldu. Anlamlı ve duygu yüklü bir gece oldu. Emeği geçenlere ve Girne Belediye Başkanlığına teşekkürlerimizle.
GÜZELYURT'TA ŞİİR SOKAĞI
22 Mart gecesi de Güzelyurt Şehit Turgut Ortaokulunun her şiir gününde geleneksel hale getirdiği ' 8. ŞİİR DİNLETİSİ' nde buluştuk. Şiir teması AŞK'tı.
Bu yıl Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübünün ve Güzelyurt Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşen gecede özenle hazırlanmış sahnede şairler ve Şehit Turgut Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve çalışanları harika şiirler seslendirdiler. Okul Müdürü Cengiz Topel Uzun'un açış konuşmasından sonra müzik ve özel olarak hazırlanmış görseller eşliğinde şiirler okundu.
Ankara'dan geceye katılan şair Alparslan Demirbilek, okulun öğretmenlerinden şair A. Yunus Özerdem ve radyo programcısı sevgili Burhan Canbaz ve ben şiirlerimizi seslendirdik.
Her zamanki gibi harika bir atmosfer ve sevgi seli bizi karşıladı ve uğurladı. İyi ki varsınız Şehit Turgut Ortaokulu...
CENGİZ TOPEL UZUN kimdir?
Baf doğumlu. On yaşında ailesi ile Güzelyurt’a yerleşti. Kurtuluş ilk ,orta ve lisesinde okuduktan sonra Çukurova Ünv.Yabancı Diller Eğt.Fak. İngilizce bölümününden mezun oldu .
İki yıl yedek subaylık görevinden sonra 1988 de Lefke Gazi lisesinde öğretmenliğe başladı.1990 yılında Şehit Turgut Ortaokuluna nakil oldu. Aynı okulda 2000 yılında müdür yardımcılığına atandı.
11 yıl sonra okul müdürü olarak İskele Bekirpaşa Lisesine göreve atandı.2007 yılında Yakındoğu Üniversitesinde International Relations( Uluslararası İlişkiler) masteri yaptı.2012-2013 öğretim yılında yine kendi okulu ŞTO’ ya dönerek müdür olarak göreve başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir.
ÇATALKÖY'Ü GELİŞTİRME VE KÜLTÜR DERNEĞİNİN MASAL ETKİNLİĞİ
23 Mart cumartesi sabah ÇADER'deydim. Köyün merkezinde bulunan tarihi binada faaliyet gösteren dernek, Başkan Pervin Özgeçen'le bu yıl art arda harika etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
Amaçlarının ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRMAK, ÇOCUK VE GENÇLERİ YARINLARA HAZIRLAMAK olduğunu belirten dernek emekçileri her hafta, neredeyse her gün güzel bir etkinliğe imza atıyorlar.
Ben de sayıları otuza varan her yaş grubu çocuklara MASAL anlattım. Bunu yaparken de çevremizi, doğamızı korumak, temiz tutmak ve iyi birer birey olmak için gereken özellikleri, kişisel gelişim üzerine alışkanlıklarımızı anlattım. Kitap okumanın yararlarını anlatıp kitaplıklarına masal kitapları armağan ettim. Şiirin nasıl anlaşılacağını anlatarak kendi şiirimi onlarla paylaştım. Şiiri sevsinler ve yazsınlar istedim.
Bir çocuğumuz hemencecik bir şiir yazdı bile...
BEKLEYECEĞİM
Erken çiçek açan
Badem ağacı gibi
İlk uyanan ben oldum.
BEKLEMEKTEYİM...
Kardelen ÇALIK
Benim için çok yararlı bir gün oldu. Çocukların elleriyle hazırladığı kurabiyelerle bir de ziyafet çektik.
Her zaman ÇOCUK ODAKLI her etkinliğin YARARINI belirtirim ya; ne kadar haklı olduğumu görmek beni çok mutlu ediyor.
DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ
27 Mart Dünya Tiyatrolar ( aslında Tiyatrocular Günü denmeli sanırım.)
Akşam Çatalköy Belediye Tiyatro Su
tarafından kutlandı.
Açılışta oyuncu ve sanat yönetmeni DERMAN ATİK, bildiri sundu.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun her zamanki socak işbirliğinin övgüye değer olduğunu vurgulamalıyım.
Ardından kısa film gösterisi sonrası ÇÖKME TEHLİKESİ VAR isimli oyun sahnelendi. Genç oyuncular İLDE ATİK ve COŞKUN KIRAL tarafından harika bir oyun sergilendi.
Salonda yer kalmadığından pekçok tiyatrosever oyunu ayakta izledi. Harika bir oyun harika bir geceydi.
Sevgiyle esen kalın efendim. Hayatınızdan SEVGİ ve SANAT HİÇ EKSİLMESİN...